söndag 27 maj 2012

Currykryddad fiskgratäng :)

Till morgondagens lunchlåda har jag svängt ihop en enkel men mycket god fiskgratäng. Hemligheten i den goda smaken är currykrydda! Jag har på något sätt snöat in mig på denna krydda och använder den i alla möjliga maträtter! Gott och nyttig, speciellt med gurkmeja som finns i kryddan! :)


Här är recpetet på Currykryddad fiskgratäng:
Du behöver:
alla mått är ca!
600-800 g vit fisk (jag har snöat in mig på allaska pollock med fin, fast och mild fiskkött)
2 ägg
2-2,5 dl majonnäs
curry, salt, peppar och hackad persilja efter smak
smör till gratängform
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj gratängformen med smör. Lägg fiskfiléerna (skär fisk i så stora bitar Du vill ha) i formen. Försteka fisken i ugnen i ca 10 minuter. Häll ut vätskan som eventuellt bildats efter ugnstekningen.
3. Höj ugnstemperatur till 225 grader
4. Blanda ihop ägg, majonnäs och kryddor. Bred smeten över fisken.
5. Grädda i ca 10 minuter. Kör på grilleffekt sista 3-5 minuter så att gratängen får en fin färg.



13 kommentarer:

  1. Så himla gott detta såg ut! Jag älskar curry & den är ju så vacker i färgen.. Blir nog en Curry-fiskgratäng i veckan!!
    Sv. Min mamma fyllde 17 år en vecka innan jag föddes .. Så jag har en ganska "ung" mamma som fyller 60 i år.
    Ang gammal är de ryska damerna så gamla som de ser ut ??.. fått för mig att de ofta ser mycket äldre ut än de i verkligheten är!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt med unga mammor, tycker jag! ;)

      Radera
  2. Ser jättegott ut! Kanske något jag ska testa till fisken jag har i frysen!
    Ha en fin ny vecka!
    Kram Margot

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... fisk och curry är så himla gott! :)

      Radera
  3. hehe, vad kul! Jag gillar oxå 70% chokladen =)
    Ska bli kul att testa den med kokos.

    De där ser ju galet gott ut. Curry funkar till mycket :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, curry är så gott i alla möjliga kombo! :)

      Radera
  4. Jag gillar också curry, men det är ett bra tag sen jag åt det, när jag tänker efter...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, curry är så gott! Jag vill använda den kryddan nästan i alla maträtter! ;)

      Radera
  5. Det ser underbart ut. Ha en fn kväll.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är också underbart gott! :):) Jag åt upp nästan all gratäng själv! ;)

      Radera
  6. Hej! Allt bra?
    Hur gick avslutningen på konståkningen?
    Hoppas du har en fin dag! kramar

    SvaraRadera
  7. De låter som en toppen avslutning, vad kul :D
    Jag ska precis lägga ut hur jag gör paneringen :P Kramar

    SvaraRadera
  8. Den här rätten har jag planerat in i denna veckas meny ;) Blir imorgon det. Längtar!

    Kramar!

    SvaraRadera