Till morgondagens lunchlåda har jag svängt ihop en enkel men mycket god fiskgratäng. Hemligheten i den goda smaken är currykrydda! Jag har på något sätt snöat in mig på denna krydda och använder den i alla möjliga maträtter! Gott och nyttig, speciellt med gurkmeja som finns i kryddan! :)
Här är recpetet på Currykryddad fiskgratäng:
Du behöver:
alla mått är ca!
600-800 g vit fisk (jag har snöat in mig på allaska pollock med fin, fast och mild fiskkött)
2 ägg
2-2,5 dl majonnäs
curry, salt, peppar och hackad persilja efter smak
smör till gratängform
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj gratängformen med smör. Lägg fiskfiléerna (skär fisk i så stora bitar Du vill ha) i formen. Försteka fisken i ugnen i ca 10 minuter. Häll ut vätskan som eventuellt bildats efter ugnstekningen.
3. Höj ugnstemperatur till 225 grader
4. Blanda ihop ägg, majonnäs och kryddor. Bred smeten över fisken.
5. Grädda i ca 10 minuter. Kör på grilleffekt sista 3-5 minuter så att gratängen får en fin färg.
Så himla gott detta såg ut! Jag älskar curry & den är ju så vacker i färgen.. Blir nog en Curry-fiskgratäng i veckan!!
SvaraRaderaSv. Min mamma fyllde 17 år en vecka innan jag föddes .. Så jag har en ganska "ung" mamma som fyller 60 i år.
Ang gammal är de ryska damerna så gamla som de ser ut ??.. fått för mig att de ofta ser mycket äldre ut än de i verkligheten är!?
Roligt med unga mammor, tycker jag! ;)
RaderaSer jättegott ut! Kanske något jag ska testa till fisken jag har i frysen!
SvaraRaderaHa en fin ny vecka!
Kram Margot
Ja... fisk och curry är så himla gott! :)
Raderahehe, vad kul! Jag gillar oxå 70% chokladen =)
SvaraRaderaSka bli kul att testa den med kokos.
De där ser ju galet gott ut. Curry funkar till mycket :P
Ja, verkligen, curry är så gott i alla möjliga kombo! :)
RaderaJag gillar också curry, men det är ett bra tag sen jag åt det, när jag tänker efter...
SvaraRaderaJa, curry är så gott! Jag vill använda den kryddan nästan i alla maträtter! ;)
RaderaDet ser underbart ut. Ha en fn kväll.
SvaraRaderaKram Jenny
Det är också underbart gott! :):) Jag åt upp nästan all gratäng själv! ;)
RaderaHej! Allt bra?
SvaraRaderaHur gick avslutningen på konståkningen?
Hoppas du har en fin dag! kramar
De låter som en toppen avslutning, vad kul :D
SvaraRaderaJag ska precis lägga ut hur jag gör paneringen :P Kramar
Den här rätten har jag planerat in i denna veckas meny ;) Blir imorgon det. Längtar!
SvaraRaderaKramar!