tisdag 10 februari 2015

Goda crêpes med fyllning av svamp- och edamamebönor :)


De här rullarna blev såååå goda! Det var längesen jag lagade min favvo-maträtt...Rullarna! ;)
Denna gång blev det en vegetarisk fyllning av dessa härliga gröna edamamebönor och smörstekta champinjoner och shiitake. I fyllningen använde jag även pulpan på morötter och rödbetor från juicetillverkning.


Här är recept på Crêpes med svamp- och edamamebönors fyllning:
Du behöver:
till crêpes:
till ca 8 st.
6 ägg
6 msk vatten
3 tsk fiberhusk
1 tsk salt
till fyllning:
ca 200-300 g champinjoner
ca 200 g shiitake
ca 1-2 dl pulpan på morötter och rödbetor från juiceing eller samma mängd finrivna rödbetor och morötter
ca 1 dl finhackad babyspenat
ca 2-3 msk örtmajonnäs
salt och peppar efter smak (jag tog örtsalt som också fungerade som kryddan)
Så här gör du:
1. Vispa alla ingredienser till crêpes med stavmixer. Tillsätt fiberhusk lite i taget, för att undvika klumpar.
2. Stek tunna crêpes på medelvärme.
3. Skär svamp i små bitar. Stek i smör/ghee/kokosolja tills de är färdigstekta.
4. Tillsätt edamamebönorna, finstrimlad babyspenat och pulpan (morötter och rödbetor). Blanda väl.
5. Tillsätt majonnäsen, salta, peppra och krydda.


6. Lägg en klick med fyllningen på crêpes och rulla ihop. Rulla sedan crêpesen i plastfolie eller ugnsfolie för förvaring i kylskåpet. På så sätt håller crêpesen och fyllningen bättre.


 Den här rätten kan man ha till lunch eller mellanmål. Eller varför inte som förrätt! :)


Längtar redan till min lunchlåda! :)


3 kommentarer:

  1. Crepes eller wraps är den perfekta "snabbmaten" :) Så enkelt, mättande och gott!

    SvaraRadera
  2. Så fina och vilka härliga smaker. Kram

    SvaraRadera