lördag 5 oktober 2013

Tacopaj med mitt godaste pajskal :)

 Nu blev det en smaskig tacopaj med samma pajskal som jag hade till skinkpaj. Pajskalet är gjort bl a på sesammjöl och liknar både i konsistensen och smaken "vanlig" pajdeg! Sååååå gott! :)


Här är recept på Tacopaj:
Du behöver:
till pajdeg:
75 g kallt smör/kokosolja
1 ägg
1 msk kallt vatten
1 dl sesammjöl (finns att beställa hos lchfbutiken.se)
1 dl kokosnötmjöl
till fyllning:
ca 400-500 g nötfärs
2-3 tomater
tacokrydda:
1 tsk chilipulver
0,5 tsk cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk oregano
äggstanning:
2 ägg
2-3 msk majonnäs
1-2 msk tomatpuré
finhackad persilja (fryst från te x ICA)
Så här gör du:
1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdeg i en matberedare.
2. Tryck ut pajdegen i en väl smord rund form med löstagbara kanter. Ställt kallt i ca 30 minuter.
3. Förgrädda pajskalet, 225 grader, 5 minuter.
4. Stek köttfärsen och tillsätt tacokrydda.
5. Lägg färsen över i pajskalet.
6. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tacofärsen. Strö på persilja.
7. Vispa ägg med majonnäs och häll över färsen med tomaterna.


8. Grädda pajen 175 grader, ca 20 minuter.


27 kommentarer:

  1. Det ser lika smarrigt ut som vanligt <3 Önskar dig en fin kväll! kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! :)
      Önskar di med en fin kväll!
      Kramar tillbaka!

      Radera
  2. Hej, vad har du för diameter på pajform?

    //Linda

    SvaraRadera
  3. Åh, nu längtar jag ännu mer efter mitt sesammjöl som är på väg med posten...
    Hoppas, hoppas att jag gillar detta. Har inte tyckt om de recept jag hittills provat. Håller tummarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, håller tummarna med!
      Min dotter tyckte inte så mycket pajskalet gjort på bl a mandelmjöl, men det här pajskalet med sesammjöl tycker hon är gott! :)

      Radera
  4. Vad gott det ser ut! Ska spara receptet på pajdegen, det måste jag ju prova. :)
    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det måste du! :)
      Kram tillbaka! <3

      Radera
  5. Perfekt med ett recept på glutenfri pajdeg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Är jätteglad att jag kan baka paj med ett sådant glutenfritt pajskal! :)

      Radera
  6. Ser väldigt gott ut! Kram och ha en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var jättegod paj!
      Ha en fin söndag du med!
      Kram tillbaka!

      Radera
  7. Mums för tacopaj! :) vi åt också tacos i helgen. Ha en skön söndag! Kram

    SvaraRadera
  8. Ja, det är alltid så got med tacosmaken! :)
    Ha en skön söndag du med!
    Kram tillbaka!

    SvaraRadera
  9. Vilken god tacopaj. Pajskalet verkar jättegott med sesam/kokosmjöl!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, pajskalet var jättegott och hela pajen också! :)
      kram tillbaka!

      Radera
  10. Blir nyfiken på pajskalet. Det ser verkligen gott ut. Funkar det om man äter sträng LCHF-kost ( min man äter bara det)?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror på vad han anser sträng lchf-kost... kokosmjöl innehåller 4 g kolhydrater per 100 g och sesammjöl 5 g kolhydrater per 100g.

      Radera
  11. Svar
    1. Tack, tack, det var verkligen jättegott! :)

      Radera
  12. Supergott ser det ut! Vi åt pulled kalkon i dag - med tacosås och andra goda grejer till. Variation i oändlighet. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst kan man variera taco-rätter i oändlighet! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  13. Ser gudomligt gott ut!!!
    Måste verkligen testa pajskalet någon gång :)
    Ha en bra dag Lana.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa detta pajskalet! Jättegott!
      Ha en bra dag du med Helena! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  14. Wow, låter riktigt god!

    Kram kram

    SvaraRadera