tisdag 4 december 2012

Köttfärslimpa med pestofyllning :)

En god maträtt som också lagas i ugnen! ...Fortfarande väntar på stänkskyddet till köket...
Den här smaskiga köttfärslimpan har jag hittat hos Två små kök. Roligt med nya goda fyllningar till limpan! :)


Här är recept på Köttfärslimpa med pestofyllning:
Du behöver: (alla mått är ca)
500-600 g köttfärs
1-2 ägg
finhackad lök
salt peppar
bladen från två krukor färsk basilika
ca 1-1,5 dl mandel (eller andra osaltade nötter)
ca 1 dl riven parmesan
ca 1 dl oliv- eller rapsolja kryddad med vitlök
1 ägg till pensling
Så här gör du:
1. Gör pesto: mixa ihop basilika, nötter, parmesan och oljan till en slät massa.


god kallpressad rapsolja kryddad med vitlök :)

2. Förbered köttfärs  till limpan: blanda i ägg, finhackad lök och kryddor.


3. "Platta ut" köttfärsen på en plastfoljeark och bred sedan över peston.


4. Rulla ihop med hjälp av plastfoljen och tryck ihop så att det blir till en limpa.
5. Stek limpan i ugnen, 200 grader, ca 30 minuter.


Jag satt etiketten mejerifritt på denna rätt, fast det finns lite parmesan i peston.. men vill du så kan du göra pesto utan ost.

14 kommentarer:

  1. Det såg smarrigt ut, bra tips! Spar, köttfärs har jag alltid i frysen...
    Kram /M

    SvaraRadera
  2. mumma säger jag, ser jättegott ut. Fundera på att ha köttfärslimpa imon :P
    Ha en fin kväll!kram

    SvaraRadera
  3. Så gott! Jag är lite rädd för att göra köttfärslimpa, är rädd att den ska bli för torr. Det är nog det tristaste som finns.
    Men kanske jag ska ge mig på ditt recept... :)

    SvaraRadera
  4. Gott! Och perfekt för mig som inte äter pinjenötter så gärna, att det går att byta mot andra nötter, eller helt enkelt hoppa över dem!

    SvaraRadera
  5. Vilken bra idé !! Har fortfarande en jättestor kruka med basilika kvar från i somras som jag har svårt att göra mig av med (tar ju aldrig slut, blir ju bara mer och mer). Nu har jag ingen bra plats för den när jag måste ha den inomhus .. ;)
    Köttfärslimpa är ju så smidigt & gott!
    Ha en bra dag !!
    :)

    SvaraRadera
  6. Vad gott! :) Ugnsmat är ju så smidigt.
    Hoppas att din dag blir bra!

    SvaraRadera
  7. Mmm... köttfärslimpa. Tack för tipset! Det har jag nog aldrig gjort när jag tänker efter, men mamma lagade det jämt när jag var liten och det är ju jättegott, låter smaskens med pestofyllning!

    SvaraRadera
  8. Mums vad gott! Jag gjorde egen chaminjonsoppa idag det blev mummagott det med.
    Kramar

    SvaraRadera
  9. Vad gott att göra sin egen pesto! Mums!

    SvaraRadera
  10. Det där såg jättegott ut. Köttfärsrätter är en stor favorit hos mig och pesto är ju så gott, har dock aldrig testat det tillsammans men det ska jag göra nu.
    Ha en trevlig dag!

    SvaraRadera
  11. Köttfärslimpa är en underskattad maträtt. Så gott! Och din variant såg riktigt superläcker ut! Ha en fin dag i snöyran!

    SvaraRadera
  12. Tack för dina fina kommentarer! Du är så fin Lana! Kram! Hoppas ni får en härlig helg och att det blir roligt att pynta! =)

    SvaraRadera
  13. Tack vad snällt <3
    Jag tog nog 3 msk mandelsmör och 1 msk hasselnötssmör, 1 dl blandade nötter(hackade dem) och 1 krm vaniljpulver och 50 g choklad. Jag blandade nötter i hasselnöt/mandelsmöret och även toppade med nötter :D WOW, då blir de en hel del iaf. Försökt ta hand om dig och vila så gott de går. Ha en toppen helg!kram

    SvaraRadera