söndag 9 december 2012

Perfekta mejeri- och glutenfria pepparkaksmuffins och fräsch mandel- och kokoskräm :)

Får man säga om sig själv: men gud vad jag är bra! ;)
Så sa jag om mig själv förrgår när jag bakade pepparkaksmuffins! De blev såååå bra! Fluffiga, saftiga och såååå goda! :) Och det är klart att jag vill dela med mig det perfekta receptet på pepparkaksmuffins! De är mejeri- och glutenfria givetvis! :)
Jag hade så svårt att välja bilder på muffinsarna så jag "bombarderar" dig med bilderna på dem! ;)


Här är recept på Pepparkaksmuffins, mejeri- och gutenfria:
Du behöver: (för tolv muffins)
6ägg
100g smör
3 msk kokossocker eller honung
1,5 dl kokosmjölk eller vatten (denna gång tog jag vatten från kokosmjölk efter jag skrapat ur den stelna kokosmassan till krämen. OBS! Burken med kokosmjölk måste stå ca 1 dag i kylskåpet)
1 sk bikarbonat
1 tsk vinäger (behövs till bikarbonat, smaken försvinner helt...)
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötmjöl
1 påse med pepparkakskryddor
0,5 krm vaniljpulver
Så här gör du:
1. Vispa ihop ägg och kokossocker/honung poröst.
2. Smält smöret.
3. Tillsätt smör, kokosmjölk/vatten och vinäger. Fortsätt att blanda.
4. Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll i äggsmeten och blanda väl.
5. Fördela smeten i muffinsformarna. Använder du pappersformar ställ in dem i muffinsplåt så att de behåller formen under gräddnigen.
6. Grädda muffins i den nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 25 minuter.



Muffinsarna blev perfekta! :)



Och så här ser muffinsen ut i mitten! Fin och fluffig! :)


Fin färgkombination! :)


...och den också! :)


Igår till fikat hade vi våra kompisar som tog hand om Dasha medan vi var bortresta i Thailand. Då bjöd  jag de på pepparkaksmuffins som serverades med mycket god och fräsch mandel- och kokoskräm.
Här är recept på Mandel- och kokoskräm:
Du behöver:
Den stelna kokosmassan från 1 burk kokosmjölk
4 msk mandelsmör (jag använder KungMarkatta märket)
1 msk citron- eller limesaft (du kan också prova dig fram hur mycket syrlighet du vill ha i krämen)
1 äggvita
1 msk tranbärspulver
1 krm vaniljpulver.
Så här gör du:
1. Vispa upp kokosmassan med äggvita.

Så här ser kokosmassan ut när man hällt ut vätskan från burken och skrapat ur massan.

2. Tillsätt mandelsmör, ca en matsked i taget och fortsätt vispa/blanda.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
4. Ställ kallt innan servering.


Jag tyckte att krämens syrliga och fräscha kokos- mandelsmaken passade fint till pepparkaksmuffins!


Trevlig andra advent! :)

23 kommentarer:

  1. Åh de där verkar ju super!!! Mycket bättre än de jag gjorde. Idag ska jag göra saffransbiscotti som jag tar med till jobbet imorgon. Ha en fin 2:a advent! Kram

    SvaraRadera
  2. Ser jättefina ut !! Du tar så fina bilder ...
    Ha en skön 2:a advent!
    Kram :)

    SvaraRadera
  3. De muffinsen ser supersmarriga ut, tack för att du delar med dig av receptet!
    Ha en härlig helg!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  4. De ser supersmarriga ut :) Nu blev jag också sugen på att baka någonting, det är ju så kul :)Jag brukar också göra kokoskräm med olika smaksättningar. Det blir jättegott!
    Hoppas du får fin söndag!

    SvaraRadera
  5. Åh, vad gott! Bakade själv pepparkakor (LCHF) igår. Det där med bikarbonat och vinäger visste jag inte! Ha en bra söndag :)

    SvaraRadera
  6. Klart du får säga du är bra!
    De såg (som alltid) väldigt goda ut!
    Kram /M

    SvaraRadera
  7. Mums vad goda de ser ut! Du får absolut säga att du är bra! Trevlig 2:a advent! kram

    SvaraRadera
  8. Du är bra Lana och jätteduktig. De ser både goda och fina ut. Tack för att du delar med dig.
    Kramizar !

    SvaraRadera
  9. Klart man får säga att man själv är bra. :-)
    Spännande frosting. Mums!
    Ha en trevlig andra advent!

    SvaraRadera
  10. Ååh dom ska jag också testa! Samma som lussemuffinsen ju :D Och tack för förklaringen på vinägern. Nu är jag inte rädd längre ;)

    SvaraRadera
  11. Absolut får man det, och man ska så göra!

    SvaraRadera
  12. MUMS, måste testa. Jag gjorde en variant av mjuk pepparkaka igår, men är sugen på att testa dina NU. Få bli på tisdag :P

    SvaraRadera
  13. Åh så gott, dessa hamnar på min villbakalista direkt! Tack! :)

    Må så gott!

    KRAM

    SvaraRadera
  14. Det låter jättegott. Tyvärr har jag inte hittat mandelsmöret. Det verkar inte finnas på Coop, där jag oftast handlar...

    SvaraRadera
  15. Ser underbart goda ut! Jag bakade lussebullar igår med mandelmassa i....inte lika nyttiga:).
    Har ni fått mycket snö hos er idag? Vi fick idag med....:).
    Kramar

    SvaraRadera
  16. Du ÄR bra vännen! Jättefina muffins, fasen vad duktig du är på att baka!
    Ha en fin kväll :)

    Många kramar
    C <3

    SvaraRadera
  17. sv: ja, ibland måste man bara få vara lite gnällig och undra varför det ska vara så kämpigt. Men överlag ska man vara tacksam :) Det kunde ha varit MYCKET värre (utan LCHF!)

    Kram kram

    SvaraRadera
  18. Vad kul att de blev så bra, då ska man absolut berömma sig själv :)
    Ha en fin tisdag!
    Kramar Anna

    SvaraRadera
  19. Sänder massvis med kramar och hoppas du mår bra!kram kram

    SvaraRadera
  20. sv. Tycker det är DU som ska ha tack för tipsen, jag gjorde min andra sats saffransmuffins igår och ÄLSKAR dem :D

    Kramar

    SvaraRadera
  21. Wow, det är inte ofta jag bakar, men nu blev jag sugen! Otroligt snygga också :-) bra jobbat! Kram

    SvaraRadera
  22. Oh! De där MÅSTE jag ju bara testa!
    Klart att du får säga att du är bra! :D
    Jag måste själv öva mer på att säga snälla saker till mig själv..

    SvaraRadera