lördag 22 december 2012

Gluten- och mejerifri pizza och glöggpremiär (!) :)

Nu har det varit tyst här på bloggen...
Jag har en fin efterlängtad gäst hemma hos mig, min barndomsvän... och så klart tillbringar jag all tid med henne...och så klart blir det inte mycket tid för att blogga och kommentera er mina fina bloggvänner... Men jag hoppas att ni förstår! :) <3 p="p">
Idag till middag gjorde vi salamipizza, som givetvis är gluten- och mejerifri. God pizzabotten och god fyllning, toppad med vitlöksmajonnäs och ruccola! Mums!


Här är recept på Salamipizza, gluten- och mejerifri:
Du behöver:
till pizzabotten:
2 ägg
1,5 dl vatten
2 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosnötmjöl
1 tsk fiberhusk
2 dl riven ost
1 tsk salt
1-2 tsk pizzakrydda
till tomatsås: (räcker faktiskt till tre pizzor (!))
1 burk finkrossade tomater
1-2 tsk salt
0,5 tsk chilipulver
1 tsk pizzakrydda
1-2 tsk balsamvinäger
till topping
riven ost
salami
smörstekta portabello
vitlöksmajonnäs
ruccola
Så här gör du:
1. Vispa ihop ägg och vatten.
2. Tillsätt mandelmjöl, kokosnötmjöl, fiberhusk och sist den rivna osten. Blanda ihop väl. Salta och krydda degen med pizzakrydda.
3. Lägg degklumpen på bakplåtspapper och platta till den lite. Lägg över degen en plastfoljeark. Kavla ut försiktigt degen med plastfolje på till en tunn pizzabotten. Dra försiktigt bort plastfoljen.
4. Förgrädda pizzabotten i 225 grader, ca 8-10 minuter.
5. Blanda ihop ingredienserna till tomatsås. Mixa de krossade tomaterna med stavmixer om det är för stora tomatbitar.


6. Bred ut tomatsåsen på den förgräddade pizzabotten. Strö över den rivna osten. Fördela de stekta portabello och lägg över halverade salamiskivor.



...den här salamin är sååå god! Dessutom är den helt tillsatsfri! Finns på ICA! :)


7. Grädda pizza i 200 grader, ca 10-15 minuter eller tills du själv ser att den är klar. :)

 
...jag toppade min pizza med vitlöksmajonnäs och ruccola. Det var mycket gott! :)


...och på kvällen hade vi äntligen glöggpremiär!!! Kanske lite för sent? ;) Men jag hade bara  inte tid att hitta en glögg som är helt utan tillsatser... Men igår va vi till en delikatessbutik i vår stan och där hittade vi denna smaskiga glöggen:


Jag struntade i att det var riktigt socker i det... jag tog en liten mugg med glögg och några mandlar i... det var jättegott! :) Och det räckte för mig! Helt otroligt!


Min oballans i kroppen är på väg att rättas till... hur och varför... det får du veta i ett annat inlägg senare fram...
Det enda jag kan säga att jag är betydligt mindre känslig mot socker nu än jag varit för ca 2 månader sedan! :) Och det är jag glad för! Fast det betyder så klart inte att jag nu ska börja äta socker i mängder... Nej, nej, nej! :)

12 kommentarer:

  1. Önskar dig jättetrevliga dagar med din barndomsvän och med familjen. Bloggandet får vänta, så klart :)
    Om vi inte hörs innan så får ni ha en underbar jul.

    Kramizar!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt med en barndomsvän på besök! Smarrig pizza :)

    God Jul min fina vän!
    Kram C <3<3<3

    SvaraRadera
  3. Självklart går goda vänner före bloggen! Fast jag har saknat dina inlägg <3
    Pizzan ser ljuvlig ut! får nog allt göra en i mellandagarna!
    Kram och God Jul <3

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att få träffa en vän, bra julklapp!
    Och pizza det måste jag gör i mellandagarna, är ju ledig!
    Mys! Kram /M

    SvaraRadera
  5. Lingon och jordgubb, vilken spännande smakkombination! :D

    Kram kram!

    SvaraRadera
  6. Gott, gott !! Glöggen ser jättefin ut!
    Önskar dig en härlig fortsättning på helgen!!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Klart att man måste hålla sej undan bloggandet när man har så goda vänner på besök!

    Vi ville bara kika in om till dej och önska dej en riktigt skön julhelg,
    många kramar
    Mårtenssons

    SvaraRadera
  8. MUMS, måste göras någon dag. Helt förståeligt att du spendera tid med din vän. Önskar dig en fin julafton!kram kram

    SvaraRadera
  9. Åh jag älskar salami på pizza! Ha en riktigt god jul nu! Stor kram

    SvaraRadera
  10. God Jul, Lana!
    Fortsätt mys!
    Kram /M

    SvaraRadera
  11. Yummie, det ser ruggit gott ut!
    God fortsättning :)

    SvaraRadera
  12. Hej!

    Läser ofta din fina inpirerande blogg och har prövat många av dina recept, en favorit är tacokryddade Chicken Nuggets. De tänkte jag göra till Lunch idag. Och till Kvällsmat blir det denna pizza, har länkat till dig:).
    MVH Anna

    SvaraRadera