fredag 14 februari 2014

Goda frallor med sesammjöl :)

Sitter ensam i köket (alla andra sover) och laddar inför en arbetshelg med mycket musik! Först, idag, är det repetition med solister inför en opera Cavalleria Rusticana som sätts upp i Gävle i april. Jag är anlitad som ackompanjatör, dvs att jag kompar alla solister på piano på repetitionerna istället för symfoniorkester. Imorgon är det Klassisk konsert där bl a mina elever och många andra elever från min Kulturskola ska uppträda. Där blir det att kompa/spela piano till flera elever också. Alltså de elever som spelar violin, klarinett mm :)
Men nog om musik och mitt jobb! 
Förra helgen bakade jag frallor (igen!) och denna gång använde jag pofiber och sesammjöl. Frallorna blev jättegoda och konsistensen på dessa liknade mycket ett "vanligt mjölbröd". Väldigt goda med andar ord!


Här är recept på Frallor med sesammjöl:
Du behöver:
4 ägg
1 dl vatten (tillsätt mer om smeten blir för torr)
2 dl pofiber
1,5 dl sesammjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk salt
Så här gör du:
1. Vispa ägg fluffigt (ca 3 minuter)
2. Tillsätt vatten och vinäger.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
4. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten. Blanda väl. Späd eventuellt med vatten om smeten blir för torr.
5. Låt stå och svälla ca 5-10 minuter.
6. Forma smeten till frallor (det blev 10 frallor för mig)
7. Grädda i ugnen, 200 grader, ca 15-20 minuter.


Här är frallan med smör, sallad och gurka på . Redo att tas till jobbet och ätas tillsammans med kycklingsoppa! :) Mums!


Nu har jag inte varit hos er kära bloggvänner och kommenterat...har inte haft tid alls! Men nästa vecka blir det lite lugnare och då ska jag ta en titt hos er alla! Lovar! :)

14 kommentarer:

  1. Vilka fina foton. Ser gott ut. Ha en fin lördag!

    SvaraRadera
  2. De ser väldigt goda ut! Kram!!

    SvaraRadera
  3. Fina frallor! Jag måste baka mig lite frukostbröd idag. ;)

    Spännande jobbhelg!

    Krsm/M

    SvaraRadera
  4. Ser så gott ut! Ha en fin söndag !

    Kram Gosia

    SvaraRadera
  5. Hoppas du har haft/har en bra arbetshelg! Frallorna ser mycket goda ut :) Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag ska ta och beställa lite sesammjöl.
    Ha en härlig dag!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Aah, har ju sesammjöl så detta ska jag testa!
    Kraaam <3

    SvaraRadera
  8. Vilket bra recept sparar det:)
    Vilket kul jobb du har:)
    Ha det gott

    SvaraRadera
  9. Egna frallor är ändå godast, dina ser supersmarriga ut!! Kram

    SvaraRadera
  10. Det blev en väldigt lös smet. Har det blivit fel någonstans?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aj då, det blev ju så klart fel när jag har läst texten! 1,5 dl vatten och 2 dl pofiber! :)
      Ska ändra genast i texten! :)

      Radera
    2. Så, nu har jag ändrat i receptet!

      Radera
    3. Hej! Jag fick också väldigt lös smet. Är receptet uppdaterat?

      Radera
    4. Ja, jag har uppdaterat receptet! Ber om ursäkt för min klantighet! :)

      Radera