måndag 24 februari 2014

Detox, dag 2 :)

Min andra lediga dag! Njuuuuuuter! 
Jag började dagen med Korngräsdrink på tom mage. Sedan tog jag drink nr 2 av Ultra detox + 2 piller Ultra Balans. Efter det blev det en stor kopp med varmt vatten, citron och kokosolja i. Tarmarna har rensats ordentligt! :)
Jag tog även drink nr 3 bestående av macapulver, maquipulver och acaipulver + citronvatten. 
Efter ca 40 minuter var det dags för frukost. Det blev den omtalade chiapudding som jag äntligen fixat i ordning för första gången (kvällen innan).
Jag tog 2 dl kokosmjölk + 2 msk chiafrön + 1 krm vaniljpulver + citronskal och saft från halvcitron. Jag blandade allt i en skål och ställde i kylskåpet över natten.
Puddingen var mycket god och len i smaken. Men den var också väldigt mättande, så jag orkade bara hälften! Imorgon blir det rester av chiapudding till frukost då! :)


Till mellanmål blev det färskpressad juice gjord på morötter, rödbetor och grapefrukt. Jättegott, uppfriskande och fräscht! Alla ingredienser är bra för att stödja och avgifta lever.
Bästa tiden att dricka juice är antingen 30 minuter innan måltid eller 2 timmar efter måltid. :)


Rester av juicetillverkning använde jag till grönsaksbiffar! Biffarna blev både min lunch och middag. :)
Här är recept på Morot- och rödbetsbiffarna:
Du behöver:
2-3 morötter
2 rödbetor
eller rester av juicetillverkning som är i mitt fall
1-2 ägg
3 msk mandelmjöl (jag hade rester av mandelmjölkstillverkning)
örtsalt efter smak
Så här gör du:
1. Blanda finrivna morötter och rödbetor.
2. Tillsätt ägg, mandelmjöl och örtsalt.
3. Forma grönsaksmassan till biffarna och stek dem i kokosolja eller ghee (skirat smör).


Dessa biffar åt jag med en god sallad av bla stjälkselleri, avokado, gul paprika, grönsallad, persilja och hasselnötter.


Till dressingen använde jag avokadoolja.


Mellan lunch och middag blev det igen ett glas med Ultradetox + 2 piller av Ultrabalans.
Ca 50 minuter innan jag skulle äta middag gjorde jag en juice på stjälkselleri, romansallad, gurka, grapefrukt och ingefära. Mycket fräsch och uppfriskande tack vare ingefära! Jag älskade verkligen den smakkombinationen!
Giftrgrön färg på juicen! :)


Till middag blev det som sagt samma grönsaksbiffar och en annan sallad på gul- och röd paprika, isbergssallad, gurka. stjälkselleri, solrosfrön och bipollen.
Bipollen är en av de mest kompletta och näringsrika födor som finns i världen.
Den har nästan alla kända vitaminer och mineraler, mycket B-vitamin.
Bipollen innehåller betakaroten som omvandlas till A-vitamin i kroppen. Denna vitamin bidrar till att skydda huden och kroppens slemhinnor. A-vitamin har även stärkande verkan på binjurar och sköldkörtel.
I bipollen ingår också många av kroppens enzymer. Enzymer är bl a vikttiga för bra matsmältning och för att födan ska kunna tas upp av kroppen.


Den här dagen har gått bra. Jag har tagit det bara lugnt, övat lite på piano, sovit på dagen (vilken lyx) och grejat lite hemma.

6 kommentarer:

  1. Ser så gott ut!!
    Kanske skulle plocka fram råsaftcentrifugen igen.......

    SvaraRadera
  2. Härliga färger på juicerna!
    Kram/M

    SvaraRadera
  3. Vilka färger på all denna underbara och hälsosamma mat! Kul att du testat på chiapudding :)

    SvaraRadera
  4. Wow Lana! Du kör hård! Gillar ideen med detox på morgonen.
    Kram Gosia!

    SvaraRadera
  5. Det är väldigt intressant att läsa om din detox och allt låter väldigt fräscht och gott. Kram och ha en fin dag!

    SvaraRadera
  6. Jag älskar bilden på salladen med nötterna och allt. Bra med detox - jag hade min i november. Får se när jag kör igen. Kram!

    SvaraRadera