lördag 1 februari 2014
Goda frallor med chiafrön :)
Till morotssoppan som jag bloggade om i förra inlägg hade jag goda frallor.
Här är recept på Frallor med chiafrön:
Du behöver:
50 g smält smör/ghee/kokosolja
4 ägg
2 dl pofiber
6 msk kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
2 dl vatten/kokosmjölk (tillsätt mer vätska om degen känns för torr)
1 tsk bikarbonat
1 tsk vitvinsvinäger
lite salt
Så här gör du:
1. Vispa ägg fluffigt. Blanda i vatten/kokosmjölk, smält smör/ghee/kokosolja och vinäger.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl. Låt stå och svälla i ca 8-10 minuter.
3. Forma till runda bullar/frallor.
4. Grädda i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.
Nästa gång ska jag pensla frallorna med ägg och strö på ytterligare chiafrön! :)
Etiketter:
LCHF,
LCHF bröd och bakverk,
LCHF frukost,
LCHF mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, dessa ska jag testa absolut!
SvaraRaderaKram kram
De ser perfekta ut! Ha en fin dag, kram!
SvaraRaderaLåter gott! Ha en skön lördag!
SvaraRaderaLåter jättegott!
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram Margot
Finns det något man kan använda istället för pofiber? Lite mer fiberhusk kanske?
SvaraRaderaNågon som vet ? Jag bor i F.Arabemiraten och har inte hittat pofiber här
L: Ofta kan man byta ut pofiber mot hälften så mycket fiberhusk. Kan inte svara för hur det funkar här men Lana kan säkert :)
SvaraRaderaSer gott ut Lana! Bra med chiafrön, jag försöker äta det med jämna mellanrum så jag får i mig lite mer omega-3 :)
Vilka fina (snygg form) frallor! Toppen med chiafrö i :) Kram
SvaraRaderaVilka härliga bullar Lana! Och nyttiga! Ha en fortsatt fin helg!
SvaraRaderaTjusiga frallor!
SvaraRaderaMånga kramar /M
Tack tack =)
SvaraRaderaSka göra dessa, kramar ifrån mig <3
Sindssygt imponerende bagværk du altid får lavet - tænderne løber i vand her :D
SvaraRaderaSå mumsigt! Jag är bara mer och mer sugen på att baka bröd. Inspiration fick jag när jag besökte dottern i helgen och hon hade bakat de mest fantastiska franska bröd enligt konstens alla regler. Supergott! Kram till dig!
SvaraRaderaSå goda de ser ut, jag gillar ju chia som du säkert redan har märkt men inte haft de i bröd ännu. Ska jag testa framöver! :) Och din soppa härnedan ser hur god ut som helst, mums! Önskar dig en fin kommande vecka, kram!
SvaraRaderaSer jättegoda ut! Hur många frallor gjorde du av satsen?
SvaraRaderaDet blev 12 frallor.
RaderaDe här var verkligen GODA! Tack för receptet! Jag bytte bikarbonat mot dubbla mängden bakpulver, penslade med uppvispat ägg och strödde över sesamfrön och de blev jättebra. Inte ett dugg äggiga, och skönt att slippa nötter i bröd.
SvaraRaderaSupergoda frallor! Tack för receptet, kommer bakas många gånger här hemma!
SvaraRadera