fredag 17 januari 2014
Saffransmarinerad ugnsstekt kyckling med hasselnötspanering :)
Kyckling på fredag! :)
Har testat ett nytt recept jag hittat på en rysk matsida. Jag tyckte det blev jättegott med att marinera kyckling i saffran...dottern tyckte det smakade lussebullar... ;) Hos henne gick det inte riktigt hem, men desto mer blev det kvar till mig och maken! :)
Här är recept på Saffransmarinerad ugnsstekt kyckling med hasselnötspanering:
Du behöver:
1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé
1 gul lök, grovhackad
1-2 vitlöksklyftor, hackade
ca 4 msk olja (jag tog avokadoolja)
1 tsk mald ingefära
1 tsk kanel
1 paket saffran
2 tsk salt
1 tsk peppar
4 msk kallt vatten
1-2 dl hackade hasselnötter (jag hade malda rester frön hasselnötsmjölks tillverkning)
Så här gör du:
1. Skär filéerna i avlånga lagom stora bitar.
2. Blanda lök, vitlök, kryddor, olja och vatten i en skål. Lägg i kycklingbitarna. Låt stå och marineras i ca 2 timmar, gärna över natten.
3. Lägg över sedan kycklingbitarna i en ugnssäker form. Försök att få ut all marinad ur skålen och ös på kycklingfiléerna.
4. Stek kycklingen i 175 grader, ca 25-30 minuter.
5. Ta ut kycklingen och strö på hackade hasselnötter. Stek ytterligare 10 minuter.
Jag serverade kycklingen med stekta grönsaker (champinjoner, paprika och morötter).
Etiketter:
LCHF,
LCHF kyckling,
LCHF mejerifritt,
paleo
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det ser helt underbart ut :-p den här rätten ska jag prova.
SvaraRaderaSkulle gärna äta din rätt, det ser så gott ut! Dessvärre har jag också familjemedlemmar som inte är så förtjusta i saffran :(
SvaraRaderaTrevlig helg!
Kramiz!
Vad roligt Lana att du använde saffran. Jag lärde mig ha saffran i marinaden från min man. I Iran man använder saffran till allt och jag älskar bara den. Smart med hasselnötspanering. Denna kyckling är verkligen inte bara för LCHF älskare! Fin kombination med grönsaker!
SvaraRaderaHa en fin helg!
Mums vad gott det såg ut! Måste absolut testa detta! Ha en fin lördag, kram!
SvaraRaderaMen oj vad gott det där såg ut! Förutom att jag inte tål hasselnötter, men det kan man ju byta mot mandel. Ha en fortsatt härlig helg! Kram!
SvaraRaderaSer jättegott ut! Saffran till kyckling är väldigt gott, tycker jag med
SvaraRaderaKram/M
Wow!! ser supergott ut :) Måste testas, har ju tom saffran hemma :)
SvaraRaderaKjaaaam <3<3<3
Saffran är gott till så mycket mer än bullar. Det här ser kanoners ut!
SvaraRaderaDet låter gott! Ha en skön söndag!
SvaraRaderaLika ljuvliga bilder som vanligt. Önskar dig en fin söndagskväll <3 kram
SvaraRaderaSmaskigt! Hittat några paket med saffran som jag bunkrat inför jul som ligger kvar. En god smaksättare året runt tycker jag!
SvaraRaderaJa det är lite svårt med saffran, den enda rätt jag själv lagat med saffran (tror jag) är fisksoppa och det blev bra och gott. Men jag är lite som din dotter där =)
SvaraRaderaKram
Saffran har en antydan av metallisk smak som inte alla gillar. Alla i vår familj älskar det tack och lov, och jag har säkert femton paket saffran liggande som jag handlade i början av december för att baka massor i december. Nu blev det inte så den här julen men saffran håller sig länge som väl är. Din kycklinggryta måste jag nog testa att laga! (Jag är dålig på att kommentera just nu, men läser iaf din blogg). Kram!
SvaraRaderaVi har några olika recept med saffran och kyckling, tycker det blir så gott tillsammans så. Men inget av recepten har kanel, det låter som att det också passar fint ihop.
SvaraRaderaKramar
Älskar att ha saffran i mat och bak! I soppor är det också gott :) Kram på dig Lana!
SvaraRaderaÅh, vad gott! Detta ska jag prova :) Kram
SvaraRaderaDet låter jättegott. Har nog aldrig ätit kyckling och saffran men kan tänka mig att det funkar jättebra ihop.
SvaraRaderaKram