Alla grönsaker i denna ragun är ekologiska. Vi har nu helt och hållet övergått till 100% ekologisk mat hemma hos oss.
Här är recept på Grönsaksragu:
Du behöver:
1 aubergine
1 zuchinni
2 stjälkar av stjälkselleri
1 röd paprika
1 stor morot
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 förpackningar med krossade tomater
1 msk balsamvinäger
salt peppar
örtkryddor efter smak, jag hade Provencale (min favorit krydda)
finhackad persilja, fryst eller färsk
Så här gör du:
1. Skär alla grönsaker i små bitar. Stek de i omgångar och lägg över i en gryta.
2. Hacka lök och vitlök. Stek dem mjukt. Lägg över till grönsakerna.
3. Tillsätt krossade tomater. Salta, peppra och krydda.
4. Låt stå och puttra i ca 20 minuter. Tillsätt balsamvinäger i slutet av koktiden.
5. Strö på persilja vid servering.
Ragu är mycket godare dagen efter! :)
Här är recept på Kycklingleverbiffarna:
Du behöver:
500 g kycklinglever
ca 400-500 g fläskfärs
1 ägg
ca 1-1,5 dl nötmjöl (jag hade tex hasselnötsmjöl som rester av nötmjölkstillverkning)
1 äpple
1 gul lök
salt peppar
Så här gör du:
1. Kör kycklinglever i en matberedare till en fin smet. Tillsätt fläskfärs. Blanda väl.
2. Skär äpple i små bitar. Hacka lök. Blanda in äppelbitarna och lök i färsen.
3. Tillsätt ägg och nötmjöl. Blanda väl.
4. Salta och peppra.
5. Stek biffarna först i stekpanna. Efterstek sedan i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.
Gott, gott! :)
Till biffarna kommer jag också att äta en god majonnäs som är faktiskt gjord på smör!!! Jättegott!
Receptet kommer snart på bloggen! :)
Jag gjorde grönsaksragu igår och visst är det gott. Kram
SvaraRaderaSer gott ut! Jag har inte gjort leverbiffar sen barnen var små..! Kanske dags igen, lever äter vi titt som tätt!
SvaraRaderaHärligt att bara köra eko/krav! Jag är nästan där, kanske 80%.
Jag hittade ett smörmajo-recept på arla häromdagen, få se hur du gör den!
Kram/M
Tack igen! Tycker synd om dem som inte provar. Riktigt saftiga goa biffar.
SvaraRaderaBehöver jag ens säga att jag vill ha den där grönsaksragun? Ser sååå god ut!
SvaraRaderaKycklingleverbiffar gjorde jag i ur och skur tidigare, men nu var det väldigt länge sedan. Nu gör du mig faktiskt sugen på att göra det igen. Ser supergott ut, både biffarna och ragun. Kram!
SvaraRaderaHade varit helt underbart att kunna äta detta, omöjligt för mig. Hade behövt järnet.
SvaraRaderaHa en fin kväll! kramar
Har aldrig ätit kycklinglever (lr någon lever överhuvudtaget) och vet inte hur sugen jag är eg ;)
SvaraRaderaRagun ser supergod ut och majjo på smör ser jag fram emot!!
Ooo, jag gillar kycklinglever. Gott!
SvaraRaderaJag har aldrig ätit kycklinglever. Biffarna ser i alla fall jättegoda ut och likaså grönsaksragun.
SvaraRaderaVet inte om kycklinglever skulle gå hem här, men rädd för att prova är jag inte.
SvaraRaderaFinns levern att köpa i frysdisken? Jag har liksom aldrig tänkt på det tidigare, så därför undrar jag :)
Kramiz!