tisdag 1 november 2011

Kyckling- och champinjonpasta med soltorkade tomater och balsamvinäger, LCHF vänlig, så klart :)

Oj, oj, oj! Vilken maträtt! Kyckling- och champinjon pastasås med soltorkade tomater! :) Japp! Du läste rätt: pasta, fast på LCHFsätt! Jag hittade receptet av en slump när jag surfade på nätet bland alla möjliga LCHFbloggar... Jag och maken smaskade i oss maten med stor njutning! Och dottern tyckte också att det var väldigt gott, fast hon fick en annan variant av själva såsen: kyckling med creme fraiche smaksatt med lök, dragon och vitvinsvinäger. Hon tycker inte om champinjoner och soltorkade tomater...
Och det smakade som vanlig pasta! Otroligt gott! :)

Här är receptet på själva LCHFpastan:
Du behöver:
till en sats som ger ca 3-4 portioner:
4 ägg
1,25 dl färskost, köp gärna PicFrisch från Lidl, den är helt utan tillsatser och konserveringsmedel, kostar bara 10 kronor och ger bästa smaken till pastan utan att den smakar ägg!
1/2 dl fiberhusk
Så här gör Du:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg poröst.
3. Tillsätt färskost och fiberhusk. Fortsätt att vispa tills allt blandats ihop ordentligt till en klumpfri smet.
4. Låt svälla i 10 minuter.
5. Vispa ihop en liten stund igen.
6. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Lägg över smeten ett oljat bakplåtspapper och kavla degen tills det blir jämn och tunn. Dra försiktigt bort det oljade pappret.
7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
8. Låt svalna och skär sedan i tunna strimlor. Jag använde mig av en sax, det gick smidigt att klippa strimlorna av den mjuka och elastiska degen.

Och resultatet? Japp! Precis som färsk pasta som man kan köpa i mataffärer, fast 100 gånger bättre och nyttigare utan att ge mig massor med gaser i magen och denna äckliga trötthetskänsla utav överätande...


Och här är receptet på urgod Pastasås på kyckling, champinjoner, soltorkade tomater, balsamvinäger och creme fraiche: (alla mått är ca-mått)
Du behöver:
strimlad kokt/stekt/grillad kyckling
champinjoner
gullök
soltorkade tomater
salt och kryddor efter smak
cremefraiche
en skvätt balsamvinäger
Så här gör Du:
1. Fräs strimlad kyckling i smör.
2. Stek skivade champinjoner och hackad gullök i smör i en annan stekpanna. Lägg över champinjonerna till kycklingen. Blanda väl och fortsätt att steka på låg värme.
3. Tillsätt strimlade soltorkade tomater och till slut creme fraiche.
4. Krydda och droppa över balsamvinäger. Blanda och låt såsen puttra en liten stund.
5. Värm LCHFpastan i mikro. Lägg på riktigt med sås, strö på riven ost också, om Du vill! Mums!



3 kommentarer:

  1. hallå
    du är magnifik, tack kära du för allt du ger ut!!!!
    irene

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar! Det värmer! :)

    SvaraRadera
  3. Oj vad gott! Det här måste jag göra snart!

    SvaraRadera