lördag 12 november 2011

Tre-rätters middag :)

Oj, oj, oj, vad jag är mätt efter en smaskig tre-rätters middag! Det var sååå gott!

Förrätt: en god röra på räkor, hemmagjord majonnäs, creme fraiche och dill med rökt kalkon, avokado och körsbärstomater:

Varmrätt: Smörstekt fläskfilé med zuchinni- och champinjonröra och hemmagjord bearnaisesås:

Efterätt: Vaniljparfajt med hallonsås, rostad kokos och mörk choklad:

Här är receptet på Vaniljparfajt:
Du behöver:
4 äggulor
4 dl grädde
200 g färskost
vaniljpulver
hallon
Så här gör Du:
1. Vispa äggulor med vaniljpulver till en fluffig smet. Blanda i färskost och vispa mer tills allt blandas ordentligt utan klumpar.
2. Vispa grädde i en annan skål.
3. Tillsätt grädde till ägg/ostsmeten och blanda väl.
4. Frys in blandningen i minst 5 timmar.
5. Koka upp hallon och mixa slätt till såsen.
6. Ta fram parfajten ca 15 minuter innan servering.
7. Servera med hallonsås, rostade kokosflingor och riven mörk choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar