Smarrigt värre! :) En god korvstroganovrätt! Japp! Mycket god, för den är gjord på hemmagjord falukorv! :)
Du behöver:
till ca "halvring" av en köpefalukorv
300-400 g fläskfärs, OBS! kylskåpskall
80-100 g bacon eller Bröderna's fina Mildrökt skinka som har max ett E-nummer (det är märkets policy), finns på ICA, OBS! också kylskåpskall
ca 2 dl iskallt vatten
1 tsk salt
1,5 tsk lökpulver
1,5 tsk paprika pulver
1 tsk koriander
1 msk potatismjöl (funderar på att ta fiberhusk nästa gång så att det blir 100% LCHF)
Så här gör Du:
1. Mätt upp vattnet i en liten plastburk och ställ burken i frysen.
2. Mala ordentligt bacon/skinka i matberedare tills det blir en smidig massa. Tillsätt fläskfärsen och fortsätt att mala. Tillsätt potatismjöl och kryddor. Tillsätt det iskalla vattnet, lite i taget.
3. Ställ in den färdiga korvfärsen i kylen i ca 15-20 minuter.
4. Värm ugnen till 120 grader under tiden.
5. Ta fram korvfärsen. Lägg den på en stor plastfoljebit och forma till en korv. Vira in den ordentligt i plastfolje och knyt ordentligt på varje ände.
6. Lägg korven i en ugnfast form. Fyll formen med kallt vatten till ca hälften av korvens höjd.
7.Tillaga i ugnen, 120 grader i 1 timme.
Korv stroganoff som är så gott. Önskar det fanns en LCHF-falukorv att köpa!
SvaraRaderahttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
Verkligen superseriöst att göra egen falukorv!:) Det ser supersmarrigt ut Lana!! Kram
SvaraRadera