måndag 14 november 2011

Canneloni med köttfärs, zuchinni- och champinjonfyllning i tomatsås, LCHF givetvis :)

Jag har nu provat recept på LCHF-pasta till att göra s.k. lasagneplattor och tillaga dem som Canneloni. Det blev lyckat och mycket gott! Smakade som riktiga Canneloni, smaskens! :)


Här kommer receptet på Canneloni med köttfärs, zuchunni- och champinjonfyllning med tomatsås:
Du behöver:
2, 5 dl creme fraiche
1 dl riven ost

Till lasagneplattor:
4 ägg
1,25 dl färskost
o,5 dl fiberhusk
1,5 tsk salt
basilika (krydda efter Din smak) och jag tog också 1 tsk nässelpulver

Till fyllning: (ca mått, tar så mycket Du vill av ingredienser)
fläskfärs, ca 200-300 g
1 liten zuchinni
4-5 medelstora champinjoner
kryddor efter smak (jag tog lite chiliflingor, salt och svart peppar)
2-3 ostskivor på varje lasagneplatta

Till tomatsås:
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (jag tog Ekologiska från Saltå Kvarn Järna)
2 vitlöksklyftor
1 liten gullök
1 selleristjälk
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
1 lagerblad

Så här gör Du:
Lasagneplattor:
1. Vispa ägg poröst. Tillsätt färskost, fiberhusk, salt och kryddor. Blanda väl och låt stå och svälla i 10 minuter.
2. Under tiden sätt ugnen på 150 grader. När 10 minuter har gått blanda smeten lite till.
3. Dela degklumpen i två delar.
4. Bred ut ena delen på en bakpappersklädd plåt. Lägg över degen ett oljat bakplåtspapper och kavla degen tunt. Dra försiktigt bort det oljade papperet. Gör på samma sätt med andra degdelen.
5. Grädda en degplåt i taget i ugnen, 150 grader, 10 minuter. Låt svalna och skär degarken i lasagneplattor.



De ojämna kanter som blir kvar kan Du klippa i små bitar och ha som pasta till valfri pastasås:

Fyllning:
1. Stek köttfärsen i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och chiliflingor.
2. Stek zuchinni och champinjoner i en annan stekpanna tills dem blir genomstekta.
3. Lägg över grönsakerna till köttfärsen och blanda väl.
Tomatsås:
1. Hacka gullök och vitlök. Skär selleri i små bitar. Fräs allt i olivolja i en kastrull tills allt blir mjukt.
2. Tillsätt krossade tomater, kryddor och lagerblad och låt puttra i ett par timmar.
3. Tillsätt balsamvinäger på slutet och låt puttra 1-2 minuter till.
4. Blanda i lite tomatsås i köttfärsröran. Men inte mycket! Fyllningen ska inte vara lös!


Lägg först 2-3 ostskivor på varje platta och sedan lagom med fyllning. Rulla ihop ordentligt. Lägg rullarna tätt i en ugnfast form:


Blanda resten av tomatsåsen med creme fraiche och häll tomatblandningen över rullarna:


Strö på riven ost:



Gratinera i ugnen, 250 grader på grilleffekt i ca 8-10 minuter. Bra om Du ha koll på rullarna så att de inte blir brända!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar