tisdag 9 juli 2013

Sesam- och parmesanfrallor :)


Idag har det varit en sådan dag då jag bakat massor! Natten till torsdag ska vi åka till Malmö för att hälsa på sonen. Farmor vill så gärna träffa honom! :)
Och eftersom imorgon har jag min konsert så jag har förberett frallor och muffins till vår picknickkorg (frukost + lunch) idag! :)
Imorgon blir det att fixa kycklingsallad, skära vattenmelon och fixa pålägg till frallorna! :)
Här är recept på Sesam- och parmesanfrallor:
Du behöver:
ca 40 g smält smör
3 ägg
1 dl den stelna kokosmassan
1 dl riven parmesanost
2 dl sesammjöl
2 msk kokosnötmjöl
1 dl krossad linfrö
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vinäger
Så här gör du:
1. Vispa ägg fluffigt (ca 3-4 minuter).
2. Tillsätt det smälta smöret, den rivna osten, kokosmassan och vinäger. 
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Bland väl.
5. Låt degen stå och svälla i ca 10 minuter.
6. Rulla runda bollar av degen, gärna med blöta händer. Jag fick åtta frallor.


8. Grädda frallorna 190 grader, ca 20-25 minuter.


Så härligt att kunna ta bilder utomhus, på altanen! Det blir så fint!


Längtar till picknick-frukost på torsdag! :)


Vill man ha frallorna helt fria från komjölk, kan man använda halloumiost gjord på bara får- och getmjölk! Finns att köpa på ica! :)

42 kommentarer:

  1. Meget lækre, utroligt at du kan lave så flotte boller - de ligner nogen der er lavet af tipo oo mel :0) De må prøves her i weekenden :0)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa de frallorna! De blev jättegoda! :)

      Radera
  2. De ser så goda ut. Skulle gärna smakat på en :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de var supergoda! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  3. Måste testa :D
    Vad använder du för parmesan?
    Inget strömavbrott idag :P
    Kramar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder i dessa frallor ekologisk från änglamark. från coop. Annars brukar jag köpa olika märke...zeta t ex. Och jag har också hittat en god parmesan på Lidl, utan konserveringsmedel. :)
      Kramar tillbaka! <3

      Radera
  4. Ser jättegott ut! Men vad menar du med "den stelna kokosmassan".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är den tjocka kokosmassan som bildas efter att burken stått i kylskåpet i 1 dygn! :)

      Radera
  5. Härliga frallor! Det var faktiskt länge sedan jag hade ost i smeten faktiskt; och det som är så gott! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är så gott med ost i smeten! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  6. Vad goda de ser ut! Det var riktigt länge sedan jag bakade bröd nu, har haft ett lager i frysen. Nu blev jag sugen igen... men jag väntar nog på lite sämre väder. :-)
    ♥ Kram Erika ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma för mig! Det var nog första brödbaket på nästan en månad! :)
      Kram tillbaka! <3

      Radera
  7. Är ny på detta så jag har en liten fråga.
    Kokosmassan i receptet är det kokosfett som du menar?
    Görgen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är den tjocka kokosmassan som bildas efter att burken med kokosmjölken stått i kylskåpet i 1 dygn.

      Radera
  8. Frallorna ser riktigt smarriga ut!
    Ha en trevlig Malmöresa!
    Kram Margot

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de är riktigt smarriga! :)
      Tack tack! Det ska blir så roligt att få åka till Malmö och träffa sonen!
      Kram tillbaka!

      Radera
  9. Vilka mumsiga frallor! Trevlig resa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de var verkligen jättemumsiga! :)
      tack tack! :)

      Radera
  10. Dessa verkade otroligt läckra. Måste testas.
    Ha en bra dag Jimmie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa! De blev jättegoda! :)
      Ha en bra dag du med!

      Radera
  11. Fina bröd! Runda och snygga!

    Trevligt hälsa på sonen. Mysigt.
    Ha de gott!

    Kram /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de blev fina och mycket smarriga! :)
      Ja, det ska bli så mysigt att få träffa honom!
      Ha en det gott du med!
      Kram tillbaka!

      Radera
  12. Tack snälla, du är för goe <3
    Jag ska kika efter osten, ska bli kul att testa något nytt :D
    Ha en fin kväll! kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kolla in osten! Det är alltid roligt att testa nåt nytt! :)
      Ha en fin kväll du med!
      kramar tillbaka!! :)

      Radera
  13. Ja visst blir fotona bra när man kan ta dom i dagsljus utomhus, det bästa för oss matbloggare:)
    Så gott med parmesanost i bullarna, och bullar som dessa som man inte behöver jäsa är ju perfekta när suget faller på i all hast!

    Ha det riktigt bra hos sonen i Malmö,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, bilderna blir fina! :)
      Ja, parmesanost är ju så gott! Vill nästan ha det i all mat! ;)
      Ja, vi har haft det super i Malmö!
      Kramar tillbaka!

      Radera
  14. Fina frallor!
    Tänk då är vi ganska nära varandra på torsdag, är i Hjärnarp ovanför Ängelholm just nu i pappas stuga o bara latar mig ;)
    Ha en fin resa
    Kraaaam <3<3<3<3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Jag har aldrig varit i Ängelholm!
      Kramar tillbaka! <3 <3 <3 <3 <3

      Radera
    2. Då måste du åka dit ngn gång så mysig liten stad :)

      Radera
  15. Vilka goa fralllor. Ost i är ju en hit. Finfin picknickmat!
    Trevlig resa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, parmesan är ju favvo-ost här hemma! :)
      Tack tack!

      Radera
  16. De ser jättegoda ut. Var längesen jag bakade bröd nu. Kanske ska testa dessa:) Ha en fin kväll! Kram Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa de här frallorna! De blev jättegoda!
      Kram tillbaka!

      Radera
  17. Dessa frallor både låter och ser så goda ut! Jag gillar ju parmesan så det kan ju inte bli annat än smarrigt! :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, parmesanost är sååååå gott!
      Kram tillbaka!

      Radera
  18. Parmesan är en gudagåva. Gott i det mesta!

    Det var länge sen jag bakade mycket. Tiden har inte velat räcka till. Men imorgon blir det mycket pyssel, för då kommer min mamma på besök. Lammstek och andra godsaker vankas då. Kramar till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den här osten är verkligen gudagåva! :)
      Mmm...gott med lammstek!
      Kramar tillbaka!

      Radera
  19. Goda frallor ! Gillar dina LCHF bröd. Alltid tyckte att baka LCHF är en utmaning, men ser att dina recept är mycket lätta och smarriga
    kram från Polen! Gosia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack! Kul att du gillar mina lchf-bröd!
      Jag försöker "skapa" och hitta recept som är lätta att baka!
      kram tillbaka!

      Radera
  20. Nu ser jag att jag har lyckats kommentera. Ibland blir fel hos blogspot så att efter jag trycker på publicera kommentar bara försvinner...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kan hända mig också ibland med blogger....skumt!

      Radera
  21. Vilket bra recept detta vill jag testa:) Ha det så bra:)

    SvaraRadera