Idag har det varit en sådan dag då jag bakat massor! Natten till torsdag ska vi åka till Malmö för att hälsa på sonen. Farmor vill så gärna träffa honom! :)
Och eftersom imorgon har jag min konsert så jag har förberett frallor och muffins till vår picknickkorg (frukost + lunch) idag! :)
Imorgon blir det att fixa kycklingsallad, skära vattenmelon och fixa pålägg till frallorna! :)
Här är recept på Sesam- och parmesanfrallor:
Du behöver:
ca 40 g smält smör
3 ägg
1 dl den stelna kokosmassan
1 dl riven parmesanost
2 dl sesammjöl
2 msk kokosnötmjöl
1 dl krossad linfrö
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vinäger
Så här gör du:
1. Vispa ägg fluffigt (ca 3-4 minuter).
2. Tillsätt det smälta smöret, den rivna osten, kokosmassan och vinäger.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Bland väl.
5. Låt degen stå och svälla i ca 10 minuter.
6. Rulla runda bollar av degen, gärna med blöta händer. Jag fick åtta frallor.
8. Grädda frallorna 190 grader, ca 20-25 minuter.
Vill man ha frallorna helt fria från komjölk, kan man använda halloumiost gjord på bara får- och getmjölk! Finns att köpa på ica! :)
Meget lækre, utroligt at du kan lave så flotte boller - de ligner nogen der er lavet af tipo oo mel :0) De må prøves her i weekenden :0)
SvaraRaderaJa, testa de frallorna! De blev jättegoda! :)
RaderaDe ser så goda ut. Skulle gärna smakat på en :) Kram
SvaraRaderaJa, de var supergoda! :)
RaderaKram tillbaka!
Måste testa :D
SvaraRaderaVad använder du för parmesan?
Inget strömavbrott idag :P
Kramar <3
Jag använder i dessa frallor ekologisk från änglamark. från coop. Annars brukar jag köpa olika märke...zeta t ex. Och jag har också hittat en god parmesan på Lidl, utan konserveringsmedel. :)
RaderaKramar tillbaka! <3
Ser jättegott ut! Men vad menar du med "den stelna kokosmassan".
SvaraRaderaDet är den tjocka kokosmassan som bildas efter att burken stått i kylskåpet i 1 dygn! :)
RaderaHärliga frallor! Det var faktiskt länge sedan jag hade ost i smeten faktiskt; och det som är så gott! Kram
SvaraRaderaJa, det är så gott med ost i smeten! :)
RaderaKram tillbaka!
Vad goda de ser ut! Det var riktigt länge sedan jag bakade bröd nu, har haft ett lager i frysen. Nu blev jag sugen igen... men jag väntar nog på lite sämre väder. :-)
SvaraRadera♥ Kram Erika ♥
Samma för mig! Det var nog första brödbaket på nästan en månad! :)
RaderaKram tillbaka! <3
Är ny på detta så jag har en liten fråga.
SvaraRaderaKokosmassan i receptet är det kokosfett som du menar?
Görgen
Det är den tjocka kokosmassan som bildas efter att burken med kokosmjölken stått i kylskåpet i 1 dygn.
RaderaFrallorna ser riktigt smarriga ut!
SvaraRaderaHa en trevlig Malmöresa!
Kram Margot
Ja, de är riktigt smarriga! :)
RaderaTack tack! Det ska blir så roligt att få åka till Malmö och träffa sonen!
Kram tillbaka!
Vilka mumsiga frallor! Trevlig resa!
SvaraRaderaJa de var verkligen jättemumsiga! :)
Raderatack tack! :)
Dessa verkade otroligt läckra. Måste testas.
SvaraRaderaHa en bra dag Jimmie
Ja, testa! De blev jättegoda! :)
RaderaHa en bra dag du med!
Fina bröd! Runda och snygga!
SvaraRaderaTrevligt hälsa på sonen. Mysigt.
Ha de gott!
Kram /M
Ja, de blev fina och mycket smarriga! :)
RaderaJa, det ska bli så mysigt att få träffa honom!
Ha en det gott du med!
Kram tillbaka!
Tack snälla, du är för goe <3
SvaraRaderaJag ska kika efter osten, ska bli kul att testa något nytt :D
Ha en fin kväll! kramar
Ja, kolla in osten! Det är alltid roligt att testa nåt nytt! :)
RaderaHa en fin kväll du med!
kramar tillbaka!! :)
Ja visst blir fotona bra när man kan ta dom i dagsljus utomhus, det bästa för oss matbloggare:)
SvaraRaderaSå gott med parmesanost i bullarna, och bullar som dessa som man inte behöver jäsa är ju perfekta när suget faller på i all hast!
Ha det riktigt bra hos sonen i Malmö,
kramar
Ja, bilderna blir fina! :)
RaderaJa, parmesanost är ju så gott! Vill nästan ha det i all mat! ;)
Ja, vi har haft det super i Malmö!
Kramar tillbaka!
Fina frallor!
SvaraRaderaTänk då är vi ganska nära varandra på torsdag, är i Hjärnarp ovanför Ängelholm just nu i pappas stuga o bara latar mig ;)
Ha en fin resa
Kraaaam <3<3<3<3<3
Härligt! Jag har aldrig varit i Ängelholm!
RaderaKramar tillbaka! <3 <3 <3 <3 <3
Då måste du åka dit ngn gång så mysig liten stad :)
RaderaVilka goa fralllor. Ost i är ju en hit. Finfin picknickmat!
SvaraRaderaTrevlig resa!
Ja, parmesan är ju favvo-ost här hemma! :)
RaderaTack tack!
De ser jättegoda ut. Var längesen jag bakade bröd nu. Kanske ska testa dessa:) Ha en fin kväll! Kram Therese
SvaraRaderaJa, testa de här frallorna! De blev jättegoda!
RaderaKram tillbaka!
Dessa frallor både låter och ser så goda ut! Jag gillar ju parmesan så det kan ju inte bli annat än smarrigt! :) Kram!
SvaraRaderaJa, parmesanost är sååååå gott!
RaderaKram tillbaka!
Parmesan är en gudagåva. Gott i det mesta!
SvaraRaderaDet var länge sen jag bakade mycket. Tiden har inte velat räcka till. Men imorgon blir det mycket pyssel, för då kommer min mamma på besök. Lammstek och andra godsaker vankas då. Kramar till dig!
Ja, den här osten är verkligen gudagåva! :)
RaderaMmm...gott med lammstek!
Kramar tillbaka!
Goda frallor ! Gillar dina LCHF bröd. Alltid tyckte att baka LCHF är en utmaning, men ser att dina recept är mycket lätta och smarriga
SvaraRaderakram från Polen! Gosia
Tack tack! Kul att du gillar mina lchf-bröd!
RaderaJag försöker "skapa" och hitta recept som är lätta att baka!
kram tillbaka!
Nu ser jag att jag har lyckats kommentera. Ibland blir fel hos blogspot så att efter jag trycker på publicera kommentar bara försvinner...
SvaraRaderaSå kan hända mig också ibland med blogger....skumt!
RaderaVilket bra recept detta vill jag testa:) Ha det så bra:)
SvaraRadera