Det är så härligt med en lång frukost en söndagsmorgon! Speciellt när solen skiner rakt in köket! Ännu godare blir det med nybakat bröd! Mjöl- och glutenfritt, så klart och med minimum kollisar! Precis som jag vill! Denna gång har jag bakat brödrutor på kokosnötmjöl, havtornspulver, sesamfrön, linfrön och psylliumfrön. Ägg ingår givetvis också i receptet!
Här är receptet på Havtorns- och sesamrutor:
Du behöver:
6 ägg
50 g smält smör eller kokosfett
1 dl kokosnötmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk havtornspulver
1 msk psylliumfrön
1 msk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
Så här gör Du:
1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål
2. Vispa ägg fluffigt.
3. Tillsätt smält smör /kokosfett
4. Blanda in de torra ingredienserna.
5. Häll ut degmassan i en avlång !OBS! bakplåtspappersklädd form 30x40 cm.
6. Grädda brödet 175 grader, ca 25-30 minuter eller tills brödet är klart.
Vad gott det ser ut. Havtornspulver har jag aldrig använt, får kolla efter det i affären.
SvaraRaderaÅh, havtorn som är så gott!
SvaraRadera