söndag 26 februari 2012

Havtorns-och sesamrutor :)

Det är så härligt med en lång frukost en söndagsmorgon! Speciellt när solen skiner rakt in köket! Ännu godare blir det med nybakat bröd! Mjöl- och glutenfritt, så klart och med minimum kollisar! Precis som jag vill! Denna gång har jag bakat brödrutor på kokosnötmjöl, havtornspulver, sesamfrön, linfrön och psylliumfrön. Ägg ingår givetvis också i receptet! 


Här är receptet på Havtorns- och sesamrutor:
Du behöver:
6 ägg
50 g smält smör eller kokosfett
1 dl kokosnötmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk havtornspulver
1 msk psylliumfrön
1 msk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
Så här gör Du:
1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål
2. Vispa ägg fluffigt.
3. Tillsätt smält smör /kokosfett
4. Blanda in de torra ingredienserna.
5. Häll ut degmassan i en avlång !OBS! bakplåtspappersklädd form 30x40 cm.
6. Grädda brödet 175 grader, ca 25-30 minuter eller tills brödet är klart.




3 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut. Havtornspulver har jag aldrig använt, får kolla efter det i affären.

    SvaraRadera
  2. Åh, havtorn som är så gott!

    SvaraRadera
  3. Hej
    Ser att ni gillar havtornspulver och förstått hur nyttigt det är. Om ni behöver mera är ni välkommna att beställa mera av mig. Vänligen Fredrik Larssen
    www.larssens.se

    SvaraRadera