torsdag 30 juni 2011

Jordgubbscheesecake :)



Du behöver
Botten:
15 Digestivekex (denna gång tog jag Bragokex)
50 g smält smör

Fyllning:
400 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
2 tsk äkta vaniljsocker
2 dl koncentrerad fläder- eller jordgubbssaft
2 dl jordgubbssylt
5 gelatinblad (jag tog gelatinpulver, 1 tsk pulver motsvarar 2 gelatinblad)
5 dl vispgrädde

Så här gör Du:
1. Kör kexen till smulor i matberedare, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut masssan i en form med löstagbar kant och ställ kallt all stelna.
2. Rör ihop Philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden.
3. Blötlägg gelatinbladen i fem minuter i kallt vatten.

4. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med saften på svag värme på spisen eller i mikron. Rör så blandningen svalnar en aning.
5. Rör ihop grädden med ostblandningen, tillsätt sylten och till sist gelatinet under omrörning.
6. Häll fyllningen i formen, släta till ytan och ställ kallt. Det tar ca fyra timmar för fyllningen att stelna.
7. Går bra att frysa. Ta då fram den minst 30 minuter innan serveringen.


2 kommentarer:

  1. Tack för din kommentar på bloggen! Tänk om alla i skolorna vore som du...då skulle det inte finnas mobbing. Det som var så frustrerande var att INGEN gjorde något!! Rektorns enda kommentar när jag sa att hon inte skulle komma till skolan förrän någon agerade var: "hon har faktiskt skolplikt". Fatta att jag blev arg!! Jag talade om för honom att det finns något som heter att barnen ska få känna trygghet i skolan också!! Då höll han tyst. Morr.

    Varm kram till dig!

    SvaraRadera
  2. Men åååh, jag blir inte ALLS SUGEN.. Ska precis till att käka frukost nu, vad ska jag då hitta på när jag är så sugen på det där?
    Ha en fin dag!
    Kram Cecilia

    SvaraRadera