torsdag 16 juni 2011

Födelsedagstårtan till födelsedagsbarnet :)

Den goda och läckra Födelsedagstårtan i bilder, steg för steg! :)

Tårtbotten:
Du behöver:
3 ägg, 3 dl socker, 3 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 1 dl kokande vatten.
Smörj och bröa en tårtform med löstagbar botten.
Vispa äggen och strösockret vitt och pösigt. Tillsätt det kokande vattnet mot slutet av vispningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsockret och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen (2 liters form ) och grädda i nedre delen av ugnen. Gräddas cirka 30 minuter i 175 - 200 * grader. Minska värmen i slutet av gräddningen annars bränns tårtbotten.



Låt botten svalna och dela i två delar:

Skeda saft över båda delar:

Bre ca 3 msk jordgubbssylt på den första bottendelen:

Vispa 5 dl grädde och bre hälften över sylten:

Riv fint ca 50 g vit choklad:

Strö den rivna chokladen över grädden:

Skölj av jordgubbarna:

Skiva de tunt och fint och lägg över på chokladen i fina cirklar:

Lägg på den andra bottendelen:

Skiva mer jordgubbar till dekorationen av tårtan:

Här ser Du en mycket bra manick från Tupperware att spritsa grädde eller frosting med:


Bre på resten av vispad grädde och dekorera fint med jordgubbarna:

Spritsa grädden på kanterna av tårtan för mer avslutat look:



1 kommentar: