lördag 25 juni 2011

LCHF-pannacotta :)

En smarrig och mycket fräsch Pannacotta blev det till efterätt igår istället för midsommartårta... För mig och maken blev det LCHF-pannacotta som är baserad på mascarponeost! Gott!

Här kommer receptet:
Du behöver: (till 2 personer)
2 dl vispgrädde
1 dl mascarponeost
1 tsk gelatinpulver som blandas i 1 msk kallt vatten
1 krm vaniljpulver
1 dl färska eller frysta (i mitt fall) hallon till topping
Så här gör Du:
1. Rör ut gelatinpulvret i kallt vatten i en liten skål. Ställ åt sidan.
2. Värm grädden och mascarponeosten tills första bubblan syns.
3. Ta av från plattan.
4. Häll ca 2 msk av gräddblandningen i gelatinblandningen och rör ut ordentligt.
5. Häll grädde/gelatinblandningen tillbaka i kastrullen med resten av uppvärmda gräddeblandningen. Rör om ordentligt.
6. Häll upp blandningen i serveringsskålar och ställ de i kylskåpet cirka två timmar.
7. Toppa med hallon.
8. Njut! :)



1 kommentar: