Nu var det längesen jag hade ett inlägg om mat... Ingen Veckans mat under semestern... Men idag vill jag bjuda Dig på en LCHF-lasagne, där lasagneplattor är zucchiniplattor! Recept är med bilder, steg för steg! :)
LCHF-lasagne
Du behöver:
600g Köttfärs
2 zucchini
1 grön paprika
1 burk krossade tomater
1 köttbuljongtärning (jag brukar använda hemlagad buljong)
1 burk smetana (Valio, finns på ICA Maxi)
2 dl rysk yoghurt (finns också på ICA Maxi)
50 g fetaost
3 ägg
3 dl riven västerbottensost eller någon annan smakrik ost
1 dl hackad gräslök
kryddor efter smak
Stek köttfärsen och tillsätt krossade tomater, buljong och kryddor. Skär zucchini i tunna skivor på längden. Koka de lätt i saltat vatten:
Lägg ett lager av zucchiniplattor i en ugnfast smord form. Blanda ihop smetana, yoghurt, fetaost, gräslök och kryddor. Bre hälften av smeten över zucchiniplattorna:
Strö över hälften av osten:
Lägg hälften av köttfärsen på yoghurt-blandning:
Sedan ett lager med zucchini och paprika:
Vispa ner tre ägg i resten av yoghurt-smeten:
Lägg resten av köttfärsen på grönsakerna och tillsätt äggstanning:
Grädda i ugnen, 200 grader, ca 30-35 minuter eller tills lasagne blir fint gyllenbrun:
Ät som den är eller med grönsallad till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar