Det behöver Du:
1-2 msk socker
1 st ägg
2 msk smör (smält) eller matolja
ca 3 dl vetemjöl
2 msk mjölk
1 krm salt
1,2 tsk bikarbonat (Dr. Oetker)
2,5 dl gräddfil
olja att steka i
Gör så här:
Vispa ägg, salt och socker. Tillsätt smör/olja, gräddfil och mjölk. Tillsätt mjöl med bikarbonat så att du får en konsistens som liknar cremefraiche. Stek på 2 sidor i olja.
Om Du vill kan Du blanda i smeten t ex rivet äpple, mosad banan, russin eller blåbär :)
ÅÅÅåh! Jag älskar Oladji! Detta ska jag definitivt prova! En annan sak jag saknar runt påskt är paschi, jag har tänkt att experimentera mig fram till nästa år så jag kan göra någonting smakmässigt snarlikt.
SvaraRaderaHärlig blogg med många trevliga recept =)
Hej! Vilket bra recept! Jag tar en mosad (brun) banan istället för socker i smeten :) mvh
SvaraRadera