tisdag 29 september 2015
Små pajer/gratänger med kyckling, portabello, vitkål och morot :)
I söndags var vi till Stockholm och såg Kristina från Duvemåla. Vilken fantastisk musikal! Denna musikal har jag drömt om att se i 20 år! Den gick på Göteborgs operan 1995, det året då vi kom till Sverige. Då hade jag så klart inte någon aning om var det var för musikal och var det var för musik... men sedan när jag fick låna cd-skivan med all musik från musikalen blev jag helt förälskad i denna vackra musiken! Jag har spelat allt ur musikalens sångbok och kompat många gånger till olika sångerskor och sångare till de mest kända/berömda låtar från musikalen! Så i söndags på föreställningen grät jag konstant (jag överdriver inte)! Tur att jag inte var sminkad!
Så om ni inte sett denna musikal, gör det! det är värt varenda kronan! Den gick rakt in i mitt hjärta!
Till vår lilla picknickkorg som vi skulle avnjuta i Rosendals trägårdar gjorde jag goda pajer/gratänger.
Här är recept på små pajer/gratänger med kyckling, portabello, vitkål och morot:
Du behöver:
ca 3-4 dl kokt/stek kycklingkött, skuret i små bitar (jag hade kokt kycklingskrov från hemmagjorda kycklingbuljong som jag kokat till en soppa)
4-5 medelstora portabello
1 morot
3-4 dl finstrimlad vitkål
4-5 ägg
2-3 msk chiafrön
salt, peppar och kryddor efter smak. Jag hade basilika, ramslök, timjan, chilipeppar och havssalt.
ghee/smör/kokosolja till stekning
Så här gör du:
1. Stek vitkål, skivad morot och portabello skurna i små bitar i ghee/smör/kokosolja tills grönsakerna blir genomstekta. Lägg över i en bunke.
2. Stek kycklingbitarna i samma stekpanna tills de blir genomstekta (om du använder rå kycklingkött). Lägg över till grönsakerna.
3. Blanda grönsaks- och kycklingmassan med ägg, chiafrön, salt och kryddor. Låt stå och svälla ca 20-30 minuter.
4. Smörj ordentligt muffinsplåt eller använd silikonformar.
5. Finfördela grönsaks- och kycklingmassan i muffinsformar/muffinsplåt.
6. Grädda pajer/gratänger, 225 grader, ca 20-25 minuter eller tills de blir klara och får en fin färg.
Etiketter:
LCHF kyckling,
LCHF mejerifritt,
paleo
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar