lördag 12 september 2015

Inlägg om min resa till tillfrisknandet :)


Idag är det två år sedan jag bestämt mig att ta mitt mående i mina egna händer och börjat behandlas hos en näringsterapeut. Och det är nu, sedan två år tillbaka, känner jag mig äntligen hel! 

Allt började med hypo och levaxininsättning. Första 3 månaderna mådde jag bättre och sedan bara sämre, sämre och sämre. Illamående, yrsel from hell, svullen med massor av vätska i kroppen, depression, ännu mer trötthet än innan levaxininsättning (enorm trötthet), social fobi, självmordstankar, raseriutbrott mm. Läkare ville skriva ut antidepressiva till mig och jag vägrade givetvis! 

I en FB-grupp fick jag info om en duktig näringsterapeut som profilerar sig bl a på sköldkörtel, binjurar och hormonobalanser. Hos denna terapeut har jag behandlats i ca 8 månader. Och jag har fått mitt liv tillbaka, inte på en gång, successivt, med varje vecka, varje månad mådde jag bättre och bättre. 

Även min mammas plötsliga bortgång och en hel del tråkiga saker som hände i min ursprungliga familj förra hösten kunde jag klara av utan att krascha, något jag definitivt inte hade kunnat göra om jag inte varit lika "stark" i kroppen som jag är nu!

Från att inte tycka att livet är värt att leva, älskar jag livet nu och vill "krama hela världen"! (kan säga att en av symtom på mitt urkassa tillstånd var att jag tyckte att alla människor omkring mig var mot mig och ville göra mig illa...) Känns konstigt att jag haft sådana tankar då... 

Och inre oro i kroppen som jag levt med så länge och inte kunnat sätta fingret på vad det var jag hade oron för... den är helt borta! Det är lugnt och fridfullt i själen!

Denna fantastiska kvinnan som hjälte mig behandlade mig "holistiskt", hon såg till att allt i min kropp börjat fungera och givetvis såg sambandet mellan alla hormoner och organ i kroppen! 

Så om ni inte mår bra trots att ni behandlas med levaxin, sök er till näringsterapeuter! Det är hos de det finns bra kunskaper om hela kroppen och hur alla hormoner och organ påverkas av varandra! Och inte minst, de värdefulla kunskaperna om hur maten påverkar vårt mående! 

Så här så jag ut för två år sedan...
Smiley heart

Och så här ser jag ut nu...


Kram till er alla, mina fina bloggläsare! <3 p="">

5 kommentarer:

 1. Så härligt att höra att du mår bra. Jag har saknat dig! Hoppas du fortsätter att må gott!

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag är för din skull. Varm kram!

  SvaraRadera
 3. Roligt att höra att du mår så mycket bättre! Så viktigt det är att alltid se helheten när det gäller hälsan. Kram!

  SvaraRadera
 4. Underbart att du hittat din väg till tillfrisknande! Allt gott önskar jag dig i fortsättningen! Kram!

  SvaraRadera