söndag 4 oktober 2015

Blomkåls- och broccolibiffar :)

Till några av veckans luncher gjorde jag goda blomkåls- och broccolibiffar igår. De blev jättegoda och smakar nästan som potatisbiffar! :) 
Kanon som tillbehör eller bara som huvud-maträtt med någon god sallad till. :)


Här är recept på Blomkåls- och broccolibiffar:
Du behöver:
1 blomkål
1 broccoli
3 ägg
2 msk chiafrön
ca 1-1,5 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
ca 0,5 dl skalade hampafrön (för tuggmotstånd och protein)
salt, peppar och kryddor efter smak (jag kryddade med chilipulver, ramslök, timjan, basilika och vitlökspulver)
Så här gör du:
1. Mixa blomkål och broccoli i en matberedare. Tillsätt ägg, kokosmjöl och fiberhusk. Fortsätt mixa tills det blir en slät massa.
2. Lägg massan över i en bunke. Tillsätt hampafrön. Krydda och salta.
3. Låt stå och svälla ca 30 minuter.
4. Forma biffarna och stek dem på medelvärme i ghee/kokosolja/smör. Ha inte bråttom att vända biffarna! Ha tålamod!
5. Servera som de är med en god grön sallad eller som tillbehör.

5 kommentarer:

  1. Så gott! Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
  2. Så fina de ser ut!!! Får testa en dag ☺

    SvaraRadera
  3. Så fina de ser ut!!! Får testa en dag ☺

    SvaraRadera
  4. Det här blir gott! Har allt hemma, förutom hampafrön. Det får bli solrosfrön i stället. Jag funderade just på vad jag ska göra av blomkålen och broccolin som,väntar på inspiration. Annukka

    SvaraRadera