lördag 10 maj 2014

Gröna linsbiffar :)

Det är inte så många inlägg jag hinner att lägga ut just nu... Intensivt på jobbet och på den privata musikaliska fronten med olika konserter... Då prioriteras bloggen bort...Men maten lagas här i familjen så klart och jag fortsätter att upptäcka den vegetariska världen för mig. Jag äter fortfarande kött med ungefär en gång i veckan, när jag blir sugen på någon kötträtt...
Väldigt goda och mättande biffar på gröna linser gjorde jag förra veckan. Alla i familjen tyckte om biffarna. :)


Linserna blötlagts och groddats först för att min känsliga mage skulle klara av dem. När man blötlägger och groddar linser aktiveras alla näringsämnen, vitaminer, livsviktiga fettsyror och enzymer.
Så här ser groddade linser ut: (det tar ca 2-3 dygn att grodda linser. Jag blötlägger linserna i ca 12 timmar).


Här är recept på Gröna linsbiffar:
Du behöver: (dessa mått är ca...)
ca 5 dl blötlagda och groddade gröna linser
ca 2 msk kokosnötmjöl
vatten eller som i mitt fall mandelmjölk att späda med till rätt konsistens
salt peppar
kryddor efter smak (jag hade i salvia, timjan, oregano och körvel)
Så här gör du:
1. Kör blötlagda- och groddade linser i matberedare till en jämn smet. Lägg över i en bunke.
2. Tillsätt kokosnötmjöl och vätskan/mandelmjölk/kokosmjölk/eller vad du föredrar tills det blir bra konsistens att kunna forma biffar med.
3. Forma massan till biffar och stek dem i smör/kokosolja/ghee.


God och nötig smak i biffarna! Mums! :)


Servera med ugnsstekta grönsaker tex:


8 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut!! Jag börjar tröttna mer och mer på kött (har iof aldrig ätit särskilt mycket rött kött). Äter mer och mer vegetariskt jag med. Dock älskar jag kyckling/fisk lite för mycket för att bli helt vego tror jag. Hade jag haft mer tid och familjen med mig skulle jag gärna äta rawfood mycket oftare.
    Ha en fin söndag!!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas det blir lite lugnare snart! Bilderna på biffarna ser väldigt aptitretande ut, och jag tycker det är så kul med alla vegetarisk inspiration! Kram

    SvaraRadera
  3. Ser väldigt goda ut och få ingredienser är toppen! Kram

    SvaraRadera
  4. Så fina de ser ut!!
    Vågar inte testa för jag tror att de triggar allt för mkt men jag njuter gärna av dina bilder :)
    Kraaam <3

    SvaraRadera
  5. Å, jag gillar linser! Men kan inte äta dem...blir godissugen inom en timme..! Men linser gör vegetarisk mat god!

    Kram/M

    SvaraRadera
  6. Det där låter som nåt jag skulle gilla! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  7. Så skönt att du hittat ett bra sätt så din mage kan få må bättre! Linsbiffar har vi gjort och det är ju gott, men med grodda linser har vi aldrig testat, spännande!

    Hoppas du får en bra vecka,
    kramar

    SvaraRadera
  8. Ser jättegott ut. Perfekta biffar. Hur mår du annars? kram kram <3

    SvaraRadera