lördag 30 november 2013

Goda kex med pepparkakssmak, perfekt till morgondagens adventsfika :)

Har provat att baka kex med pepparkakskryddor. Och det blev supergott! Jag åt de bara med ekologisk smör som pålägg. Mer behövdes liksom inte... inte för mig i alla fall! :)


Här är recept på Kex med pepparkakssmak:
Du behöver: (räcker till en ugnsplåt)
2 ägg
2 dl vatten
1 tsk salt
1 dl kokosnötmjöl
2 dl skalade sesamfrön
0,5 d fibermjöl (jag beställde detta mjöl från lchfbutiken.se, men nu ser jag att de har slutat sälja det...men istället för fibermjöl kan man ta Firbrex, finns i glutenfria hyllan på bl a ICA)
1 dl chiafrön
1 pkt pepparkakskryddor, 15 g
Så här gör du:
1. Vispa ägg, vatten och salt.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Blanda ner "mjöl- och fröblandning" i äggsmeten.
4. Kavla ut degen mellan bakplåtspapper och plastfolie. Dra försiktigt bort plastfolien.
5. Grädda i ugnen, 175 grader, ca 25-30 minuter. Stäng av ugnen, och låt plåten stå kvar i ca 30 minuter till.




Och glöm inte att kika in här imorgon! Då blir det julmusik på bloggen! :)

9 kommentarer:

  1. Vilka fina kex och pepparkakssmak är gott! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir så gott med pepparkakssmak! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  2. Spännande med kexen! Jag har inte hunnit baka än...skönhetsrenoveringen tar min tid!

    Trevlig första advent! Kram/M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ju inte hinna med allt... :)
      Tack det samma! Kram tillbaka!

      Radera
  3. Ja, och de blev jättegoda! :)
    Det samma! Kram tillbaka!

    SvaraRadera
  4. Vilka spännande kex, härligt att smaksätta med pepparkakskrydda! jag har aldrig bakat med fibrex, det måste jag ta och införskaffa. Ha en fortsatt trevlig kväll!

    SvaraRadera
  5. Verkar jättegoda! Kul idé att smaksätta kex med pepparkakskryddor! Hoppas du haft en fin helg! Kram!

    SvaraRadera
  6. Gott! Dessa ska jag verkligen prova :)
    Ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera