En till variant på vegetarisk burgare. Denna gång med kålrot, portabello, frö och nötter.
Här är recept på Kålrots- och portabelloburgare:
Du behöver:
1 mellanstor kålrot
3-4 portabello
1 dl pumpafrön (blötlagda)
1 dl solrosfrön (blötlagda)
1, 5 dl mandel (blötlagd)
2-3 msk hampafrön
2 msk chiafrön
ca 1-1,5 dl sesammjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk psylliumfrön
2 ägg
salt och peppar efter smak
kryddor efter smak
Så här gör du:
1. Skala kålroten och skär den i små bitar. Koka i lättsaltat vatten tills bitarna blir mjuka, ca 20 minuter.
2. Skär portabello i lagom stora bitar.
3. Kör frön och nötter i matberedare, tillsätt kålrot och portabello. Kör tills du får en rätt slät massa.
4. Lägg över massan i en bunke.
5. Tillsätt ägg, krydda och salta.
6. Forma smeten till burgare och stek de i ugnen, 175 grader, ca 20-30 minuter, eller tills burgarna blir fasta och får en fin yta.
Mums, så goda! Kram
SvaraRadera