Länge sedan jag har lagat lasagne. Men förra helgen slog jag äntligen till! Denna gång gjorde jag lasagne på kravmärkt hönsfärs och halloumi/grilloumi gjord på bara får- och getmjölk.
Här är recept på Lasagne:
Du behöver:
till lasagneplattorna (två pastaark)
4 ägg
1 dl vatten
0.5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötmjöl
1-1,5 tsk salt
(Till lasagne behöver du 4 pastaark)
till fyllningen:
ca 500g hönsfärs (du kan givetvis ta den färsen du föredrar)
2 tetraförpackningar krossade tomater, ca 400g förpackning
salt och kryddor efter smak (jag tog fajitakrydda)
en påse, ca 50-60g salladsblandning med bl a ruccola och babyspenat
till såsen:
1 tetrapack kokosmjölk, 250g
2-3 msk majonnäs
2 ägg
1 förpackning halloumiost, ca 100-150g
Så här gör du:
1. Vispa ihop ägg och vatten.
2. Tillsätt fiberhusk, kokosnötmjöl och salt. Vispa ordentligt.
3. Låt stå 10 minuter. Vispa ihop degen en gång till.
4. Dela degen i två bitar.
5. Kavla ut tunt varje del mellan bakplåtspapper och plattfolie (ovanpå)
6. Tillaga lasagneplattor i ugnen, 150 grader, ca 8-10 minuter.
7. Stek hönsfärsen, krydda och salta. Tillsätt krossade tomater och låt hela puttra ca 30-40 minuter.
8. Hacka salladsblandning och rör ner i färsen.
9. Riv halloumiost.
10. Vispa ihop kokosmjölk, majonnäs och ägg. Rör ner halloumiost.
11. Varva lasagneplattorna, färsen och såsen i en smord gratängform. Börja och avsluta med såsen.
12. Grädda i ugnen, 225 grader, ca 15-20 minuter eller tills lasagnen får en fin yta.
Godaste blir lasagnen när den fått stå sig i kylskåpet, gärna över natten.
Den ser väldigt god ut! Kram och ha en fin dag!
SvaraRaderaWow, vad gott det ser ut.
SvaraRaderaMåste fråga... Gör du iordning den dag 1 o gräddar den dag 2? Vad det så du mena när du skrev att den får gärna över natten stå i kylen? :-)
SvaraRaderaJag gör i ordning allt samma dag. Jag menade att den blir godast och lättare att skära i snygga bitar när den fått stå sig i kylskåpet. :)
Radera