onsdag 21 november 2012

Mat under Thailandresan :)

Här är det också många bilder! Bara scrolla ner om njuta av bilder! :) Efter den andra vistelsen i det fantastiska landet har jag bestämt mig att köpa en bra stor bok om thajmat och lära mig mer om alla goda thai-maträtter! :)
Är du redo för mat-vandring? ;) Då kör vi! :)

Färska kokosnötter...mmm...finns inget godare! Min frukost varje dag bestod av minst en färsk kokos! :) 


Thaisoppor är så goda och så fräscha i smaken! Mest älskar jag själva "buljongen" av kokosmjölk med goda kryddor och syrlig lime! Här är en soppa med räkor:



Fläskkött kryddad med ingefära och serverad med krispiga grönsaker. Så gott och så fräscht! :)


En soppa till, gjord på kyckling, också med den goda kryddiga och syrliga "buljongen" på kokosmjölk:



Vi åt på en rolig och mysig restaurang Urban Food.  Jag tyckte det var fint att salladsbord serverades i dessa snygga franska grytor! :)


Maten serverades också på ett roligt sätt! :) Mitt currykryddade kycklingspett:


Tjejerna var en aning trötta på thaimat och beställde lasagne på denna restaurang. Den serverades i portionsformer. Fint! :)


Otroligt god maträtt, kyckling med cashewnötter, den maträtten beställde jag 5 gånger under resan! :)



Dottern roade sig med att beställa alla möjliga fruktsmoothie. Bara frukt och inget annat konstigt tillsatt! :)



Här bakar vi lite glutenfria muffins! :) I välsorterade mataffärer finns det en hel del glutenfria mjöler osv. Jag har t.o.m. hitat fiberhusk! :) ;)


Mmm... blåbärsmuffins! :)


I Thailand finns det en café-kedja som heter Svenssens. Där kan man dricka god kaffe eller beställa alla möjliga smaskiga glassar och milkshaker. Kaffe serveras i en sådan fin porslin! Man blir glad av dessa fina färger! :)




En dag åt vi på en väldigt spännande restaurang. Rawfood-restaurang. Jag beställde en pizza där pizzabotten var gjord på mandel, linfrön, sesamfrön och nåt mer (kunde inte tyda i smaken). Pizzabotten var torkad i en speciell torkugn i 45 grader i flera timmar. Pizzan var jättegod! :)


Till pizzan serverades en grönsallad med en syrlig dressing gjord på cashewnötter. Jättegod! :)


En till thairätt, kyckling med ingefära och exotiska svamp (som jag tyvärr inte vet vad de heter):



En zuchinnibakelse med god fyllning gjord på tomater och fetaost!



Vi mellanlandade i Bangkok. Där på flygplatsen fikade vi på en mysig café. Jag beställde enbart topping till glass, smaskiga goda nötter. Perfekt att ladda med sådan mellanmål inför en lång flygresa! :)



17 kommentarer:

  1. Jag blir så avis när jag ser bilderna. Det är så fantastiskt. Jag hoppas jag kommer att få ta del av maten någon gång. Portionsformarna och grytorna ser så fina ut, allt ser så fräscht och gott ut. Fiberhusk, det är ju underbart att hitta de i Thailand :P kram

    SvaraRadera
  2. Vad mycket gott. Jag var i Thailand för 13 år sedan (hjälp vad tiden går fort) och det var helt fantastisk mat där. Skulle gärna åka tillbaka.

    SvaraRadera
  3. Åh så mycket god mat! Kyckling med cashewnötter är oxå min absoluta favorit. Försöker ständigt få till ett eget recept men det går bara inte. Du kanske kan prova? :) ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
  4. Kokosmjölken är den bästa ingrediensen i thaimat! Tyvärr så har de en överdriven förkärlek för att sockra det mesta. Men det var 15 år sedan jag var där så de har kanske skärpt till sig.

    SvaraRadera
  5. Ljuvliga bilder :) jag blir minsann lite sugen på thaimat........

    SvaraRadera
  6. Åh vad mycket fräsch och vacker mat! Skulle mer än gärna åka tillbaka till Thailand :-) Ha det fint! kram

    SvaraRadera
  7. Gott gott gott!! Har inte tröttnat än på maten men barnen skulle vilja ha svensk mat nu. De har ätit kyckling med cashewnötter (någon av dem) varje dag nästan. Är en av favoriterna, är ju inte så starkt heller. Har också druckit en hel del färsk kokos. Idag är sista dagen. Ska på båt/snorkeltur...
    Ha det så bra!! :-)

    SvaraRadera
  8. Räksoppan där fick mig ju jättesugen på thai. Allt såg gott och spännande ut! Tack för att vi fick följa med!

    SvaraRadera
  9. Namnamnam, ni verkar inte bara haft en härlig resa utan även ätit en hel massa god mat!! :)
    Ha en härlig torsdag!
    Kram sonja

    SvaraRadera
  10. Vilken helt fantastisk matkavalkad!

    SvaraRadera
  11. Önskar dig en fin dag Lana! Kram

    SvaraRadera
  12. Underbart att du kunde få tag på så mycket bra mat! :)

    SvaraRadera
  13. Hej,

    Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

    Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

    Mvh
    Besökstoppen

    SvaraRadera
  14. Välkomna hem!!!
    Så mycket gott ni har stoppat i er, Thailand är underbart!
    Svenssens har vi ätit en del glassar på de gånger vi varit i Hua Hin, men nu senast tyckte vi de inte var så goda som tidigare.
    Färsk kokos varje morgon, vilken lyx!

    SvaraRadera
  15. Jag blev ju inte dåligt hungrig nu alltså:)

    SvaraRadera
  16. Va?! Vad menar du, tröttna på thaimat?! ;-) Jag älskar thaimat och fullkomligt dreglar ned tangentbordet. När vi var där var vi där i 3 veckor och inte en enda gång längtade jag efter annan mat. Så gott!

    SvaraRadera