Som jag skrivit tidigare är det bara ugnsmatlagning som gäller hos oss...så länge vi inte fått glasskivan/stänkskyddet på plats i vårt nya kök.
De här kycklinglår brukar jag laga rätt ofta. Alla i familjen tycker så mycket om den här rätten! :)
Hemligheten bakom saftiga och möra kycklinglår är att de ska först marineras i minst en timme och sen tillagas i ugnen i ca 2 timmar. Resultatet är en god kycklinglår med krispig yta. Mums! :)
Så här gör du:
1. Blanda ihop marinad. Jag brukar variera marinaden från gång till gång... Denna gång tog jag till 2 kg kycklinlår: ca 1,5 msk rapsolja, 1 msk salt, 1 msk balsamvinäger, 1-2 tsk hackad röd chili (fryst från Findus), 1 msk hackad basilika (fryst från Findus).
2. Lägg kycklinglår i en rymlig skål, slå på marinaden, blanda väl. Ställ kallt i ca 1 timme.
3. Lägg kycklinglår på en bakpappersklädd påt.
4. Stek kycklinglår i 175-180 grader i ca 2 timmar. Vänd kycklingbitar då och då. Jag brukar göra det ca 5-6 gånger under tiden de steks.
Mmm, ser så gott ut!
SvaraRaderaDet blir att marinera framöver :)
Kramizar!
Ja...gör det! Det blir mycket godare med marinad! :)
RaderaKram
Mums vad gott det ser ut! Marinera kycklingen är verkligen tricket, men jag har aldrig kört de i ugnen så länge, måste testas. Mört och saftigt vill man ju ha. Ugnsrätter är egentligen de jag gillar bäst, tur att den fungerar iaf :) ha en fortsatt fin kväll. Kram
SvaraRaderaJa, jag är också mycket för ugnsrätter! Så egentligen är det inga problem att svänga ihop något gott i vårt nya kök i väntan på glasskivan! :)
RaderaHa en fin kväll du med!
Kram
Ja, saftig kyckling är ju alltid gott! Ha en fin dag!
SvaraRaderaJa, verkligen!
RaderaHa en fin dag du med!
Kram
Vad gott!
SvaraRaderaTack tack! :)
RaderaMums vad gott! verkligen värt att ta sig tiden att köra länge i ugnen.
SvaraRaderaHa det bra! Kram
Ja, verkligen! :)
RaderaHa en bra kväll!
Kram
Låter verkligen läckert! OCH praktiskt! Ha en fin dag!
SvaraRaderaJa, mycket praktiskt! :)
RaderaHa en fin dag du med!
Kram
Vi grillar kyckling ofta och vingar brukar ta upp emot 45 minuter att bli färdiga. Långsamt är hemligheten bakom saftig kyckling.
SvaraRaderaJa, eller hur! :)
RaderaKram kram
Tack för tipset! Det ska jag testa nästa gång jag ska ha kycklinglår.
SvaraRaderaJa, testa! Det blir så gott! :)
RaderaSer så gött ut!
SvaraRaderaKram /M
Mmm...de var verkligen jättegott!:)
Raderakram
Vilket suveränt sätt att tillaga kycklingen - har jag aldrig testat! Tack för tipset och visst räcker det långt med bara ugnen :-) Var i samma sits för inte så länge sedan medan köket kom på plats hemma hos oss.
SvaraRaderaja, ugnsrätter finns ju så många olika! Tack för din kommentar! Kul att kikade in! :)
Raderakram
dessa ser helt ljuvliga ut!!
SvaraRaderaja, det är en våra favvo-rätter! :)
RaderaDe ser SÅ goda ut!! Tyvärr köper jag sällan kycklinglår/klubbor .. känns lite svårare att tillaga på något sätt!? Av bekvämlighet blir det oftast filéer. Ska spara ditt recept för de ser så smarrigt ut!
SvaraRadera:)
WOW, ser fantastiskt gott ut. Brukar oxå ha de inne länge, men inte så länge. Måste testa :P Ta hand om dig!kram kram
SvaraRadera