Kunde bara inte hålla mig från det goda brödet! ;) Tog tugga på en gång innan jag skulle ta bilder på de här smaskiga brödrutorna! :)
Du behöver:
5 ägg
0,5 dl rapsolja
3 dl hemmagjord majonnäs
1 dl kokosnötmjöl (köpt från LCHFbutiken)
1,5 dl mandelmjöl (köpt från LCHFbutiken)
3 msk fiberhusk (finns på ICA bland glutenfria produkter)
o,5 dl fibrex (finns på ICA bland glutenfria produkter)
2 msk psylliumfrön
1 dl ekologiska pumpakärnor
2 tsk ekoliskt nässelpulver (köpt från LCHFbutiken)
2 tsk bakpulver
1-2 tsk salt
flingsalt att strö på
Så här gör Du:
1. Vispa ägg fluffigt. Tillsätt oljan och majonnäs. Fortsätt att vispa.
2. Blanda alla torra ingredienser och pumpakärnor i en annan bunke. Blanda i omgångar mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl och låt svälla några minuter.
3. Finfördela smeten på en bakplåtspappersklädd ugnfast form 30x40. Få till mer jämnare yta med vattendoppad slickepott.
4. Strö på flingsalt.
5. Grädda brödet i 175 grader, ca 25-30 minuter.
6. Avnjut nybakat bröd med Bregott och god smakrik ost på! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar