lördag 29 oktober 2011

LCHFbrödrutor med majonnäs och pumpakärnor :)

Kunde bara inte hålla mig från det goda brödet! ;) Tog tugga på en gång innan jag skulle ta bilder på de här smaskiga brödrutorna! :)

Det här är mycket gott frukostalternativ om Du äter LCHF! :) Brödrutor som är gjorda på hemmagjord majonnäs, mandelmjöl, kokosnötmjöl, pumpafrön, ekologiskt nässelpulver och rapsolja.




Här kommer receptet på Brödrutor med majonnäs och pumpakärnor:
Du behöver:
5 ägg
0,5 dl rapsolja
1 dl kokosnötmjöl (köpt från LCHFbutiken)
1,5 dl mandelmjöl (köpt från LCHFbutiken)
3 msk fiberhusk (finns på ICA bland glutenfria produkter)
o,5 dl fibrex (finns på ICA bland glutenfria produkter)
2 msk psylliumfrön
1 dl ekologiska pumpakärnor
2 tsk ekoliskt nässelpulver (köpt från LCHFbutiken)
2 tsk bakpulver
1-2 tsk salt
flingsalt att strö på
Så här gör Du:
1. Vispa ägg fluffigt. Tillsätt oljan och majonnäs. Fortsätt att vispa.
2. Blanda alla torra ingredienser och pumpakärnor i en annan bunke. Blanda i omgångar mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl och låt svälla några minuter.
3. Finfördela smeten på en bakplåtspappersklädd ugnfast form 30x40. Få till mer jämnare yta med vattendoppad slickepott.
4. Strö på flingsalt.
5. Grädda brödet i 175 grader, ca 25-30 minuter.
6. Avnjut nybakat bröd med Bregott och god smakrik ost på! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar