måndag 1 november 2010

Brownies utan mörk choklad :)

Idag när jag kom hem från jobbet väntade min dotter och hennes bästis på mig. De var väldigt sugna på att baka något... OK, sa jag, det får ni fixa själva, utan min hjälp... Så härligt nu att kunna överlåta köket i dotterns händer... Hon är så pass stor att hon kan klara av allt själv, utan min hjälp, från att ta fram alla produkter som behövs tills att allt är finstädat i köket efter baktimmen :) Fast lite kontrollbehov har jag fortfarande och måste smyga in i köket och tjuvtitta lite... ;) I alla fall, här kommer recept på Brownies. Ett enkelt recept för Dig som vill baka Brownies men har inte av någon anledning mörk choklad hemma...



Brownies utan mörk choklad:)
Det behöver Du:
5 dl mjöl
7 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
4 dl socker
2 ägg
Så här gör Du:
Smält smöret. Vispa socker och ägg. Blanda kakao, mjöl och vaniljsocker. Blanda smält smör med vispad socker och ägg, tillsätt mjölblandningen. Blanda väl. Tryck ut degen i välsmord plåt (36x24). Grädda i ugnen, 175 grader, ca 20 minuter.
Ät kakan som den är eller med vaniljglass!

21 kommentarer:

  1. Hehe! Verkar vara ett kollektivt sötsug i bloggvärlden idag. Du är ytp den 10:e jag sett som visar upp nån smarrig kaka eller bakelse. :-) Dessa ser riktigt mumsiga ut!

    SvaraRadera
  2. Ha, ha... det är väl novembermörkret som gör oss sötsugna ;) Efter den här smarriga kakan blir det dödensspinning imorgon ;)

    SvaraRadera
  3. heej!! goda var dom som svin!!<3 :)

    SvaraRadera
  4. var det dom här chokladrutorna du menade?

    SvaraRadera
  5. Nej, ett annat recept på mycket fluffiga och saftiga rutor. De här brownies är mer som kladdkaka...

    SvaraRadera
  6. Hello we are from Scotland great cake :)

    SvaraRadera
  7. BÄSTA browniesreceptet jag provat. Det har blivit min standard numera. tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Försökte gå in på din blogg men det gick inte... :(

      Radera
  8. bästa receptet i världen<3

    SvaraRadera
  9. Om man har en större plåt kan man fortfarande använda samma mängd av ingredienserna?? :)

    SvaraRadera
  10. Det kanske man kan... fast då blir det kakan kanske tunnare... men om du ökar lite varje ingrediens? Det borde gå... :)

    SvaraRadera
  11. OTROLIGT GODA! Var väldigt likt kladdkaka i både textur och smak fast ändå mycket godare! Lots of cred!! Du räddade min lördagskväll

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härliogt! Blir glad att jag kunde "rädda" din lördagskväll! :)

      Radera
  12. Tack för superbra brownierecept :) googlade på bilder, dessa kom upp och såg så härligt genuina ut. Nice one!

    SvaraRadera
  13. Ska man grädda i 20 m och låta den svalna

    SvaraRadera
    Svar
    1. nej i 10 m unefär elr mindre

      Radera
  14. Riktigt bra recept Svetlana!

    SvaraRadera
  15. Hur många brownies blir det? :)

    SvaraRadera
  16. Hej skulle det gå bra om jag länkade din blogg med detta receptet på min blogg? Kram :)

    SvaraRadera
  17. Hej. Hur länge skall ägg och socker vispas?

    SvaraRadera