Chokladiga rutor
Du behöver:
3 ägg
6 dl socker
6 dl filmjölk
8 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 tsk salt
3 tsk bikarbonat
150 g smält smör
Glasyr:
100 g smör
2 mask kallt kaffe
2 msk kakao
4-5 dl florsocker
kokos
Så här gör Du:
Smält smöret.
Vispa ihop socker, ägg.
Tillsätt filmjölk och smält smör.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner.
Smöra och bröa en långpanna.
Häll i blandningen och grädda i mitten av ugnen 175 grader, ca 25 min eller tills kakan är klar.
Glasyren: Smält smöret. Blanda i andra ingredienserna. Bred ut glasyren över den varma kakan. Strö kokos över. Låt kakan kallna innan du skär den i bitar.
Ät så mycket Du orkar ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar