onsdag 10 november 2010

Chokladiga rutor :)

Nu i helgen behöver jag baka ganska mycket! Dotterns klass samlar ihop pengar till klassresan och då behöver man massor av oika kakor som ska säljas på olika evenemang... Hur som helst, här får Du recept på en beprövad och mycket god och saftig chokladkaka. Saftig blir den av att man använder filmjölk i smeten :)



Chokladiga rutor
Du behöver:
3 ägg
6 dl socker
6 dl filmjölk
8 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 tsk salt
3 tsk bikarbonat
150 g smält smör
Glasyr:
100 g smör
2 mask kallt kaffe
2 msk kakao
4-5 dl florsocker
kokos
Så här gör Du:
Smält smöret.
Vispa ihop socker, ägg.
Tillsätt filmjölk och smält smör.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner.
Smöra och bröa en långpanna.
Häll i blandningen och grädda i mitten av ugnen 175 grader, ca 25 min eller tills kakan är klar.
Glasyren: Smält smöret. Blanda i andra ingredienserna. Bred ut glasyren över den varma kakan. Strö kokos över. Låt kakan kallna innan du skär den i bitar.
Ät så mycket Du orkar ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar