Det behöver Du:
1 kg kycklingklubbor, delade i mindre bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
0,5 tsk koriander
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk ingefära
3-5 krm salt
1 msk brun farin
1 msk soja
2 msk tomatpuré
4 msk vatten
ca 1 dl nachochips, krossade
Så gör Du:
Dela kycklingklubborna i mindre bitar. Blanda vitlök, kryddor, salt. farin, soja, tomatpuré och vatten i en ugnsäker form. Lägg i kycklingbitarna och vänd om ordentligt i blandningen. Låt stå ca 1 timme i kylskåpet.
Värm ugnen till 200 grader. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek ca 15-20 minuter. Pensla med skyn/marinaden ett par gånger under tiden. Ta fram formen och strö på krossade nachochips. Stek kycklingbitarna klart, ytterligare ca 15-20 minuter eller tills allt är genomstekt. Servera med klyftpotatis, ris eller bara som den är!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar