måndag 12 oktober 2015

Glutenfri granola :)

God glutenfri granola gjorde jag igår. 


Du behöver:
6 dl glutenfri hafregryn
6 dl boveteflingor
1,5 dl bovetepuffar
1,5 dl quinoapuffar
2 dl vatten
0,5 dl kokosolja
0,5-1 dl honung
2 msk kanel (jag hade en kryddblandning av kanel, kardemumma och vanilj)
ca 0,5 dl finhackade torkat äpple
ca 0,5 dl finhackad torkad mango
ca 0,5 dl russin
Så här gör du:
1. Blanda alla torra ingredienser (förutom torkade frukt) i en bunke.
2. Smält kokosolja i en kastrull, tillsätt vatten och honung. Blanda väl.
3. Häll honungsvätskan över de torra ingredienserna. Blanda väl tills allt blir smuligt.
4. Rosta/torka granola i 170 grader, ca 30-35 minuter eller tills allt blir torrt och krispigt. Rör om med jämna mellanrum så att det inte bränns.
5. Låt granola svalna. Blanda in de hackade frukten.

2 kommentarer:

  1. Kanel är så gott att ha i granola. Kram!

    SvaraRadera
  2. Gott! Jag gör också alltid egen mysli eller granola. Köpt är inte alls lika god. Ha det bra! Kram!

    SvaraRadera