fredag 6 juni 2014

Raw mandelyoghurt :)

Har länge velat testa att göra yoghurt på mandel. Har sett recept på olika bloggar och instagram. Detta recept har jag lånat hos Gittesgreenliving.
Konsistensen är så klart inte som i "vanlig" yoghurt gjord på mejerier, men smaken är ganska lik. Och när man serverar den yoghurten med banan, bär och vanilj så är den supergod! :)


Här är recept på Raw mandelyoghurt:
Du behöver:
3 dl mandel
5 dl vatten
1 kapsel probiotika (1 krm)
Så här gör du:
1. Blötlägg mandel i 2 timmar.
2. Skala mandel och mixa med nytt vatten, 5 dl. Mixa så slät som möjligt.
3. Tillsätt probiotika och blanda väl.
4. Lägg över massan i en glasburk och ställ i rumstemperatur med kökshandduk över burken.
5. Låt stå ca 16-20 timmar, beroende på hur varmt är det i rummet/köket. (Jag hade min yoghurt framme ca 16 timmar, kan tänka mig att det tar längre tid på vintern...)
6. Smaksätt efter smak.


Här ser du min yoghurt med vanilj, kanel, banan och blåbär.
Jättesmarrigt! :)


Jag ska testa den här yoghurten till någon varmrätt som en sås nästa gång... ska testa då att smaksätta den med olika örter... :)

6 kommentarer:

  1. Låter mycket gott! Ha en fin helg, kram!

    SvaraRadera
  2. Vilken häftig grej! Det låter så spännande :)

    SvaraRadera
  3. Men vad spännande med mandelyoghurt. Låter jättegott!

    SvaraRadera
  4. Kul recept! Tänk vad mycket man kan göra utan komjölk :)

    SvaraRadera
  5. Så spännande! Bra för alla som av olika skäl vill undvika kossemjölken. Kram!

    SvaraRadera