tisdag 29 april 2014

Chiapudding med kokosmjölk, blåbär och banan :)

 Chiafrön är verkligen en superfrö! Och dessutom en magisk frö, som kan med hjälp av vätskan förvandlas till en god pudding. Det finns ju massvis med inlägg och sidor på nätet om olika varianter på chiapudding! Min favorit är med kokosmjölk, blåbär och banan plus lite vaniljpulver. :)


Ta ca 2,5 dl kokosmjölk och blanda ner ca 2 msk chiafrön. Blanda runt då och då under ca halvtimme. Sedan får du en fin pudding-konsistens. Tillsät vaniljpulver, mosad banan och blåbär. Avnjut som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Eller kanske som efterrätt! :)


4 kommentarer:

  1. Mmmm, chiapudding är så gott! Kram!

    SvaraRadera
  2. Håller med om att chiafrö är ett toppenfrö! Jag gör chiapudding lite då och då, vilket är både mycket enkelt att göra och gott! Smakar gott med bär i :) Kram

    SvaraRadera
  3. Har oxå sett chiapudding lite här och var! Får nog prova, har än bara haft i brödbak.
    Kram /M

    SvaraRadera
  4. Min favoritvariant är att göra den riktigt "tjock" (fast) med lite mer chiafrön än man "ska" ha så att dte blir tuggkonsistens istället för "slajm" och sedan äta med kanel, kardemumma och stevia på precis som gröt! =) (fast kall då)

    SvaraRadera