fredag 25 april 2014

Ugnsbakad vildlax med två sorts gratänger :)

Jag har inte ätit lax på jättelänge...för att jag har helt enkelt inte kunnat hitta bra lax. Odlad lax går ju bort direkt! Dels att den är riktig miljöbov och dels att den är matad med saker som absolut inte är bra för oss och våra kroppar.
Men nu har jag hittat bra och framförallt god vildfångad lax på Willys! Oftast blir fryst lax torr och tråkig när man tillagar den, men just denna lax är helt ok! Den blev god, saftig och med härlig smak som lax ska ha! :)
Jag ugnsbakade laxen med fiskkrydda, salt och några klickar ghee (skirat smör) på. 175 grader, ca 15 minuter. Gott och enkelt!
Laxen åt jag med två olika gratänger. 
Gratäng 1: skivad sötpotatis, rotfruktskryddor (från Urtekram), salt och några klickar med ghee på.
Gratäng 2: skivad kålrot, rödbeta, morot och strimlad röd paprika, rotfruktskryddor (från Urtekram), salt och några klickar med ghee på.


 Till allt detta hade jag också perfekt mogen avokado. Jag köper ekologiska avokado på Willys och de är nästan alltid så där fina och perfekt mogna! :)


Vad ska ni äta idag till middag?

9 kommentarer:

 1. Det ser jättegott ut. Avokadon ser helt perfekt ut! Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Vad gott, och vad lyxigt med två gratänger till laxen! jag älskar lax, men det äts inte alls så ofta som jag skulle vilja... Fast en laxpasta med shiratakinudlar, blev det ändå härom dagen.

  SvaraRadera
 3. Mums! Jag har också samma problem med lax, vill inte äta den odlade så ofta och vild lax är så svårt att få tag på! Synd för jag älskar lax. Och gratänger :)

  SvaraRadera
 4. Oj så god gratängen med rödbetor ser ut. Den måste jag testa att laga!

  SvaraRadera
 5. Spännande med lax och rödbetor. Låter så gott!
  Kram! Gosia

  SvaraRadera
 6. Det är svårt det där med lax, håller med! Ibland har det hänt att jag fått tag på östersjölax, men det går inte nu...köper ändå vanlig, odlad och blundar... Det händer ibland att det finns krav-lax och då tänker jag att den är bättre men självklart vet man inte vad de matats med..!

  Kram/M

  SvaraRadera
 7. Sötpotatisgratäng, oj så gott det lät! Ikväll har vi faktiskt ätit rester.... ibland måste man göra det också, kram!

  SvaraRadera
 8. Lax äter vi ofta, gärna en gång i veckan och vi brukar köpa på oss den viltfångade de säljer på ICA för att ha ett lager hemma. Sen har vi ju turen att bo på kusten också så vi kan köpa lax när vi känner någon som fiskat upp:)

  SvaraRadera
 9. Glad att hittat hit (via Erikas blogg) och ÄNNU gladare över alla dina fantastiska och nyskapande recept!!! //Christina

  SvaraRadera