De här vegetariska köttbullarna fick högsta betyg av min dotter.:) De liknar faktiskt i smak riktiga köttiga köttbullar. En bra substitut och maträtt om man vill dra ner på kötet. :)
Här är recept på Vegetariska köttbullar:
Du behöver:
2 dl solrosfrön (viktigt att du blötlägger solrosfrön för bättre matsmältning)
2 dl riven halloumiost
1,5 dl pofiber
0,5 dl sesamfrön
3 ägg
1 msk fiberhusk
1 msk örtsalt
peppar och kryddor efter smak
1 msk vatten
kokosolja, olja, smör eller ghee till stekning. (jag använde ghee-klarat smör)
Så här gör du:
1. Blötlägg solrosfrön i minst 5 timmar, gärna över natten.
2. Mixa solrosfrön till en slät massa.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt "färsen" vila i ca 30 minuter.
4. Rulla små bollar av "färsen" och stek de tills de blir gyllenbruna på alla sidor.
Servera bollarna med tex blomkålsmos och god grön sallad.
Ser mycket goda ut. Kram!
SvaraRaderaBullarna ser supergoda ut. Har sparat receptet och ska absolut testa. Hoppas allt är bra med dig och familjen. Kram!
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaHej, trevliga recept men du skriver på din blogg att det är mejerifritt. Hittar flera recept med mejerier i, tex Halloumi som innehåller komjölk.
SvaraRadera