onsdag 24 februari 2016

Färgglad sallad :)

 Den här salladen är sååååå god! Och så är den såååå färgglad! Den söta smaken från sötpotatis blandas med den salta smaken från gröna linser och den syrliga smaken från dressingen.


Du behöver:
1-2 sötpotatisar
ca 2 dl kokta gröna linser (jag blötlägger alltid linser i ca 12 timmar, sedan kokar jag upp de, byter vattnet och kokar på nytt, ca 25-30 minuter)
1 ask med körsbärstomater
ca 2 dl hackad salladsblandning (jag brukat köpa i påsen antingen på Willys eller ICA)
olivolja och äppelcidervinäger till dressingen
salt och peppar efter smak
kryddor efter smak (jag använde italiensk kryddblandning av Urtekram)
ca 2 msk blandning av solrosfrön pumpafrön (jag blötlägger alltid frön i ca 12 timmar)
Så här gör du:
1. Skala sötpotatis och skär i små kuber. Ugnsbaka i 200 grader, ca 20-30 minuter eller tills den blir mjuk. Låt svalna
2. Blanda de kokta gröna linserna och sötpotatis med dressingen.
3. Halvera körsbärstomater.
4. Blanda ihop grönsalladsblandning, tomater och lins- och sötpotatisröran.
5. Strö på frön innan servering.


Man kan också blanda in ett syrligt äpple och strö på finhackade katrinplommon om man vill.


1 kommentar: