onsdag 1 juli 2015

Rawfood-tårta :)


Det är väldigt glest mellan mina inlägg... jag vet...men jag har inte haft någon lust att blogga och vara aktiv på instagram och min FB-sida...
Får se, kanske med detta inlägg börjar jag återigen blogga mer aktivt! :)
Den här goda tårtan åt vi på min dotters avslutning. Mycket god och rätt enkel att göra. Det enda man behöver är bra matberedare med snabb motor och vass kniv.


Här är recept på Rawfood-tårta:
Alla ingredienser är så klart ekologiska!
Du behöver:
till botten:
12-14 dadlar (jag köper icas ekologiska, de är goda och mjuka)
ca 2,5-3 dl blötlagda mandlar (man kan ta andra nötter också, tex blandning av hasselnötter, valnötter och mandlar)
0,5 dl carobpulver (har man inte carobpulver kan man ta kakao)
till fyllning:
2 medelstora bananer
1 avokado
1-1,5 dl hasselnötssmör (det går bra med mandelsmör också)
1 dl carobpulver/kakao
2 dl blandade bär (blåbär, hallon och svarta vinbär)
2-3 msk honung
Så här gör du:
1. Mixa alla ingredienserna till botten. Tryck ut den i en rund form med löstagbar kant. Jag har en form med silikonkanter som är löstagbara och porslinbricka. Jag köpte den på Bagaren och kocken. Den är super bra för rawood-tårtor.
2. Ställ formen i frysen.
3. Mixa ihop ingredienserna till fyllningen tills den blir helt slät. Bre fyllningen på tårtbotten. Jämna ut så mycket det går.
4. Ställ tårtan i frysen, ca 4 timmar.
5. Ta ut den ca 30 minuter före serveringen. Dekorera tex med jordgubbar.



Lite mer bilder på tårtan:




Vi är just nu i Kalmar och lånar sonens studentlägenhet. Vi utforskar både Kalmar och Öland, underbara semesterdagar! Kommer att visa er bilder i nästa inlägget. :)
Ha det bäst! :)

7 kommentarer:

  1. vad kul att du kommit upp med ett inlägg! Denna tårta ser minst sagt fantastisk ut!

    SvaraRadera
  2. Så fin tårtan ser ut Lana! Och så roligt att höra av dig på bloggen igen! Må så gott och ha en fantastisk semester!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vilken smart pajform. Jag var in på "Bagaren och Kocken" nu och tittade på formarna. Vilken använder du till detta recept? De har nämligen en på 23 cm och en på 28 cm i diameter.
    Tack för den inspiration som du ger mig!
    /Ulrika Johansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack för dina fina ord! :)
      Jag tror det är 23 cm. Kommer nämligen inte ihåg... Men kollade och tog mått, så den var ca 23 cm. :)

      Radera
    2. Tack, tack för hjälpen. Vill försöka laga vettig mat och baka goda men bra bakverk för mina två flickor som älskaaaaar socker.
      Ulrika

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Hej S!

    Vilken superfin RAWfood tårta!

    Hoppas att få se mer av dig & dina inlägg, under hösten i mitt flöde på bloglovin! ;))

    <3 Ha en trevlig dag! / Tina

    SvaraRadera