fredag 29 augusti 2014

Pizzabullar, gluten- och mejerifria :)

Nu har jag kommit i vardagsrutiner och blogglusten börjar infinna sig mer och mer...
Så nu hoppas jag att det blir flera inlägg och oftare. :)
Först ut pizzabullar, som är givetvis, gluten-och mejerifria. Receptet har jag lånat hos Under vårt tak, en mycket bra blogg med fina recept.


Här är recept på Pizzabullar:
Du behöver: (till ca 15 bullar)
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 äggvitor
2,5 dl kokande vatten
Till fyllning:
jag använde mig av rökt kalkon, skivad och sedan strimlad
ca 3 dl krossade tomater
jag hade också i lite smulad fetaost, gjord på bara får- och getmjölk
pizzakrydda efter smak
Så här gör du:
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt äggvitorna och blanda väl.
3. Häll på det kokande vattnet och bland till en deg. Degen ska bli som en klump.
4. Kavla ut degen på bakplåtspapper . Ha plastfolie på när du kavlar ut degen.
5. Bre på de finkrossade tomaterna. Finfördela strimlad kalkon och smula över fetaosten. 
6. Strö över pizzakrydda.
7. Rulla ihop till en rulle och skär sedan i ca 2 cm breda bitar.
8. Lägg bullarna i aluminiumformar. 


9. Pensla med äggula som blivit över.


 10. Grädda pizzabullarna i ugnen, 175 grader, ca 40-45 minuter.


 Nästa helg ska vi åka till Kalmar och hälsa på sonen i hans nya studentlägenhet. Då ska jag nog baka dessa bullar till vår matsäck! :)



11 kommentarer:

  1. Åh! De ser jättegoda ut =)
    Jag skulle vilja testa dessa idag :P
    Ska höra med maken min, fniss!
    Allt bra med dig?
    Kram ifrån mig

    SvaraRadera
  2. Bullarna ser urläckra ut. Såna bullar är verkligen perfekta som utflyktsmat. Kommer ihåg att jag brukade göra pizzabullar när mina barn bodde hemma och vi hade picknick - men då på vanligt mjöl. Har aldrig gjort glutenfria, så det måste jag nog pröva att göra. Bra att du påminde mig! Kram och ha en fortsatt härlig helg!

    SvaraRadera
  3. Ser underbara ut Lana!

    Pizzabullar är ju så gott och smidigt att både äta till mellanmål och ta med sig på picknick :) Tack för din länkning och fina ord om oss, det betyder mycket! Ser att du i din blogglista fortfarande länkar till vår gamla sida. Om du vill att dina läsare ska se våra nya blogginlägg så ändra gärna länkningen till http://www.undervarttak.se/bloggen/ :)

    Tack igen och ha en fantastisk dag!
    Kram Jenny & Magnus

    SvaraRadera
  4. Ser riktigt goda ut:)
    Kul att blogglusten kommit tillbaka:)

    SvaraRadera
  5. Men MUMS, så goda de här ser ut!! Och välkommen tillbaka!!! <3 <3 <3
    Kram Sonja

    SvaraRadera
  6. Ser väldigt goda ut! Kram från Singapore!

    SvaraRadera
  7. Som jag har längtat... Pizzabullar är ju en favorit, men sedan jag påbörjade mitt tillfrisknande från sockerberoendet har jag inte kunnat njuta av något liknande. Äntligen pizzabullar som varken innehåller säd, socker eller mejerier :-) Perfekt för mig och mitt sockerberoende! TACK!

    SvaraRadera
  8. Ser verkligen goda ut! :P Perfekt mellanmål eller som matsäck.
    Välkommen till vårt fina Kalmar. Hoppas han kommer att trivas!
    =)

    SvaraRadera
  9. Ser smaskigt ut!
    Lyssnade på Karlavagnen nu i fredagskväll och det var intressant om gluten. Här är ett klipp:
    http://youtu.be/qiwmI-qAv60

    SvaraRadera
  10. De ser jättemumsiga ut! Ha en fin måndag!

    SvaraRadera