lördag 5 april 2014

Ugnsrostade grönsaker med god nötig smörsmak av ghee :)


Goda grönsaker tillagade i ugnen. Jag tog zuchinni, palsternacka, morötter, rödbetor, stjälkselleri och paprika. Alla grönsaker är givetvis ekologiska.


Så här gjorde jag:
1. Jag skivade/strimlade alla grönsaker.
2. Blandade de med örtsalt,  rotfruktskrydda från Urtekram  och smält ghee.
3. In i ugnen, 225 grader, ca 30 minuter eller tills grönsakerna är genomstekta och fått fin stekyta.


Perfekt tillbehör eller bara som vegetarisk varmrätt.
Snart åker jag till en kyrka där jag bor för att kompa en gospelkör på deras jubileumskonsert. Älskar kontraster från klassisk musik till svängiga gospeltoner. :)
Ha en underbar lördag!

10 kommentarer:

  1. Älskar ugnsrostad grönsaker/rotfrukter av alla dess slag! Rotfruktskrydda lät spännande. Ha en bra helg och lycka till med spelandet :)

    SvaraRadera
  2. Så gott med ugnsrostade grönsaker! Kram och ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  3. Det blir nog ugnsrostade grönsaker till söndagslunch idag! Perfekt när man behöver tömma kylen på grönsaker innan man ska åka bort några dagar :) Måste komma ihåg att använda ghee också, det ger ju så underbar smak.

    SvaraRadera
  4. Det är suveränt gott med ugnsrostade grönsaker! Och en bra kylskåpsrensare!
    Kram /M

    SvaraRadera
  5. Ugnsrostade eller grillade grönsaker är så himla gott. Ständigt tillbehör på restauranger ;) Men för mig smakar de aldrig likadant... Låter väldigt gott med ghee i dock!

    SvaraRadera
  6. Åh, det är ju så gott med ugnsrostade grönsaker. Det blir det till middag imorgon. :)

    SvaraRadera
  7. Så gott, och perfekt att variera ingredienserna efter säsongens utbud. Vi skvätter gärna på lite balsamvinäger också när det ska in i ugnen, gillar den där syrliga sötman, och blandar ner ruccolasallad vid serveringen.

    Hoppas du har haft en fin helg,
    kramar till dej

    SvaraRadera
  8. mmmm va gott!! måste köpa hem lite mer rotfrukter!!

    SvaraRadera
  9. Ugnsrostade grönsaker är en given favorit hemma hos oss... och även om jag är uppvuxen emd ghee har jag faktiskt aldrig haft det i den här rätten.... däremot på chapati :) Kram på dig!

    SvaraRadera
  10. Så gott! Och vilka härliga färger!

    SvaraRadera