måndag 27 augusti 2012

Thaikyckling med asiatisk sallad :)

Otroligt gott och fräscht! Jag väntar redan till min lunch imorgon då jag ska äta denna goda maträtt imorgon på jobbet! Mums! :)
Här är receptet på Thaikyckling med asiatisk sallad:)
Du behöver: (alla mått är ca, gå efter smaken!)
1 kg kycklingfilé
Marinad:
1,5 msk finriven ingefära eller 1- 1,5 tsk torkad
1 pressad vitlöksklyfta
1,5- 2 tsk röd currypasta
0,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk rapsolja
2 msk soya (jag brukar använda tamari soya av Renée Voltaire)
Sallad:
Rättika
Morot
Gurka
Kinakål-sallad/färsk vitkål/isbergssallad
150 g (en påse) Shirataki ris
Alfalfagroddar
Dressing till sallad:
2 tsk tamari soya
2-3 msk limesaft
1 tsk fisksås
2 tsk rapsolja
chiliflingor
färsk koriander, finhackad
Så här gör Du:
1. Skär varje filé i 2-3 avlånga bitar.
2. Blanda marinaden. Lägg ner kycklingbitarna och marinera i minst 30 minuter.
3. Stek kycklingbitarna i olja/kokosfett tills de får en fin stekyta. Efterstek i ugnen, 200 grader, ca 15 minuter.


4. Skala rättika och morot. Skär grönsakerna i tunna skivor, använd dig gärna av osthyvel eller mandolin.
5. Skölj noga Shirataki ris först i kallt vatten, sedan i näst intill kokande vatten.
6. Blanda dressing i en skål.
7. Lägg alla grönsaker, groddor och ris en stor skål. Häll över marinad och blanda väl. Vill du kan du strö över sesamfrön.


20 kommentarer:

  1. Köttet ser så gott ut, vilken härlig yta! Jag kommer runt lunch imon och äter med dig ;)

    SvaraRadera
  2. Så spännande. Älskar thaimat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med! Skulle kunna laga thaimat varje dag! :)

      Radera
  3. Ser härligt ut! Älskar Thaimat, så mycket smak & ändå så fräscht ..
    Ska ju dit om några månader ... l ä n g t a r !!
    Var det inte ni med som skulle det??
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Vi ska också dit i november! :) Längtar också! :)

      Radera
  4. Har inte testat shiratkiriset än......bör jag??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är första gången jag gjort det... köpte en påse för att testa och var tvungen att använda det i någon maträtt... tror säkert man kan skippa det och använda t ex blomkålsris istället! :)

      Radera
  5. Svar
    1. Ja, det var så gott, så jag blev nästan ledsen när jag ätit upp min lunch... ;):)

      Radera
  6. Så gott det ser ut! Jag har köpt en påse shiratakiris, men inte använt det än. Kul att se att andra har testat!
    Ha en trevlig kväll :)
    /Marja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Shiratakiris tyckte jag var godare på nåt sätt än nudlar... så riset kommer jag definitivt att köpa flera gånger! :)
      Kram

      Radera
  7. Så smart att dom klippt upp de i risstorlek.
    Vi provade konyaknudlarna för ganska länge sen, men jag var inte så imponerad. Sonen däremot gillade dom. Jag kanske skulle prova igen.
    Här köper vi dom på den asiatiska marknaden inne i Adelaide, inte så dyrt heller om jag inte missminner mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen smart! Jag tyckte som sagt att riset vad godare än nudlar...
      Kram kram

      Radera
  8. ja... salladen kommer jag att göra flera gånger! :)

    SvaraRadera
  9. Vilken fräsch sallad! Asiatiska sallader är mums. Har bara testat att göra en sallad tidigare. Den innehöll sockerärter, vitkål, sesamolja, sojasås och några andra ingredienser som jag har glömt bort. Ser fram emot att testa ditt recept!
    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också om asiatiska sallader! Dressingen i sådana sallader är så mycket god! :)
      Ha en härlig dag du med!

      Radera
  10. Javisst är de skumlukt på nudlarna :/
    Det är min sjukdom som spökar. Trots att den blivit bättre med lchf. Ibland blir de så, jag är helt slut idag. Ha en fin kväll!kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skönt att det blev bättre med LCHF! Hoppas du blir piggare snart!
      Kram

      Radera