fredag 15 maj 2015

Paj med kyckling, zucchini, portabello och paprika :)

Äntligen har jag fått lite tid över att sätta mig och blogga! :)
Den här goda pajen åt vi till lunch nån dag förra veckan. Mycket god och mättande! :)


Här är recept på Paj med kyckling, zucchini, portabello och paprika:
Du behöver:
pajdeg:
75 g kylskåpskallt smör
1 ägg
2 msk kallt vatten
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
fyllning: (ca mått)
1-2 färdigstekta kycklingfiléer
4-5 portabello
1 röd paprika
1 medelstor zucchini
salt, peppar och kryddor efter smak
äggstanning:
3 ägg
1 burk kokosmjölk (den tjocka delen)
Så här gör du:
1. Kör alla ingredienser till deg i en matberedare till en fast deg. Tryck ut degen i en välsmord pajform med löstagbara kanter. Ställ pajformen kallt i 30 minuter.
2. Förgrädda pajbotten, 200g i ca 5 minuter.
3. Skär grönsakerna i små bitar och stek dem färdigt i smör/ghee/kokosolja.
4. Skär kycklingfiléerna i små bitar och blanda ihop med grönsakerna. Salta, peppra och krydda.
5. Lägg fyllningen över i pajbotten.
6. Vispa ihop ägg och kokosmjölken.
7. Häll äggstanningen över fyllningen.
8. Grädda pajen, 175 grader, ca 20-25 minuter.


Pajen kan serveras med grön sallad.


5 kommentarer:

  1. Portabello var rackarns längesen jag åt nu, så gott att grilla. Säkert gott i paj också precis som annan svamp :) Ha en skön helg nu!

    SvaraRadera
  2. Härligt med ett nytt inlägg :) Vilken fin paj med generös fyllning!

    SvaraRadera
  3. Så gott det ser ut Lana! Och vilket superfint pajskal! Hoppas allt är bra med dig. Kram!

    SvaraRadera
  4. Härligt Lana, pajen ser jättegod ut! Kan inte mer än hålla med Kjersti, pajskalet ser så bra ut så det måste vi lägga på minnet!
    Kramar på dej

    SvaraRadera
  5. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

    SvaraRadera