torsdag 5 augusti 2010

Lyxig müsli :)

Snart kör jag igång med arbetsåret och det betyder matplanering för varje vecka :) Mellanmål är mycket viktigt för att kunna vara pigg hela dagen, inte minst när man tränar :) Jag har komponerat ihop min egen müsli, proppfullt med nyttiga fiber från bl a boveteflingor, antioxidanter från bl a torkade tranbär och fetter från nötter :) Mums! Jag har också spetsat till allt med kanel, kardemumma och vanilj! Lyxig müsli, helt enkelt!




Ingredienser:
200 g havregryn
200 g rågflingor
200 g boveteflingor
50 g quinoapuffar (finns att köpa på ICA Maxi)
100 g torkade tranbär
100 g torkade aprikoser, grovt hackade
50 g torkade gojibär
100 g blandade nötter (sötmandel, hassel och valnöt), grovt hackade
1 vaniljstång, skårad
2 msk kanel, malen
2 msk kardemumma, malen
3 msk psylliumfrön (loppfrön)
4 msk rapsolja
4 msk vatten
Beskrivning:
Blanda alla ingredienser utom tranbär, aprikoser, gojibär, vaniljstång, nötter och psylliumfrön. Bred ut müsliblandningen på en plåt och tillsätt vatten och olja genom att droppa det över ingredigenserna i långpannan och blanda ihop. Sätt sedan in müslin i ugnen på 225 grader i cirka tio minuter. Därefter tillsätter du nötterna och låter müslin rosta vidare i cirka fem minuter. Müslin är klar när den fått en fin gyllene färg och doftar gott. Låt müslin svalna när den är klar, lägg den sedan i en lufttät behållare. Tillsätt skårad vaniljstång, psylliumfrön, tranbär, gojibär och aprikoser. Blanda och skaka om. Låt gärna müslin stå ett tag så att den hinner ta åt sig smak av vaniljstången. Servera müslin med yoghurt eller mjölk. Strö över cirka en matsked krossade linfrön vid serveringen. Rivet äpple är också gott att strö över.






2 kommentarer: