söndag 16 augusti 2015

Blåbärsmuffins, gluten- och mejerifria :)


Imorgon ska jag och några av mina kollegor jobba några timmar på eftermiddag hemifrån, hemma hos mig. Och jag ska bjuda de på lite god fika, bl a på dessa smarriga blåbärsmuffins. :)


Receptet har jag hittat hos Swedish Paleo. Jag har ändrat lite i receptet.


Här är recept på Blåbärsmuffins, gluten- och mejerifria:
Du behöver: (för ca 12 muffins)
4 ägg
1-2 msk sötning (jag tog oraffinerad socker från Filippinerna, mascobado råsocker av märket North & South Faur Trade. Sockret köpte jag i butiken i Rosendals trädgård i Stockholm)
1-2 msk kokosmjölk/kokosgrädde
1 banan
ca 4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 krm vaniljpulver
2 dl frysta eller färska blåbär
Så här gör du:
1. Vispa ägg och sötning fluffigt.
2. Mosa bananen och blanda ner i äggsmeten tillsammans med kokosmjölken.
3. Blanda mandelmjöl med salt, bakpulver och vaniljpulver i en annan bunke.
4. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl.
5. Vänd ner försiktigt blåbären i smeten.
6. Finfördela smeten i muffinsformar.
7. Grädda i ugnen, 175 grader, ca 30 minuter.


Spammar med bilderna. :)



4 kommentarer:

  1. De ser så goda ut! Kram och ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Så goda dom verkar, kanske något för frun här att bjuda sina kollegor på nästa personalkonferens...
    Kramar till dej

    SvaraRadera
  3. Har just bakat dessa muffins,men ska det verkligen vara 1tsk salt?

    SvaraRadera
  4. Jag brukar ha 1 tsk salt när jag bakar dessa muffins. Men man kan absolut minska måttet på saltet.

    SvaraRadera