fredag 19 april 2013

Zuchinni- och portabellokaka, gluten- och mejerifri :)


En mycket god maträtt, som den är, om man äter vegetariskt eller som tillbehör till fisk- eller kötträtt! :)
Jag utgick från ett recept ur en Köksalmancka 2004 men anpassade receptet till mejerifritt.
Här är recept på Zuchinni- och portabellokaka, gluten- och mejerifri:
Du behöver:
1 zuchinni
4-5 portabellosavamp
6 ägg
3 dl riven parmesanost
den stelna kokosmassan från två kokosburkar (jag tog Kung Markattas märke). För att få den här stelna kokosmassan ska burken stå i kylen 1 dag. Sedan är det bara hälla bort vatten.
3 dl majonnäs (hemmagjord)
1 msk hackad chili
salt peppar
jag använde också en italiensk krydda som består av: frystorkade champinjonbitar, persilja, basilika, schalottenlök, vitlök,rosmarin och timjan
Så här gör du:
1. Riv zuchinni grovt och krama ur all vätska.
2. Skär svamp i små bitar och stek de i smör/olja. 
3. Bland zuchinni med svamp. Tillsätt kryddor och riven parmesan.


4. Vispa ihop kokosmjölkmassan, ägg och majonnäs.
5. Blanda ner den i grönsaks- och oströran. Bland väl.
6. Häll ut grönsaks- och svampmassan i en välsmord rund form med löstagbara kanter.
7. Grädda kakan i ugnen, 175 grader, ca 60 minuter.
8. Låt kakan vila innan du lossar kanterna. Gör det försiktigt med en vass plastkniv t ex.


Den här kakan är god lika kall som varm! :)


Denna helg blir det att ladda inför två kommande helger med två stora konserter! En med vår lokala symfoniorkester och en med min vän, operasångerska, då vi ska göra en försommar konsert i Högbo kyrka i min stad Sandviken. Så förutom vila blir det mycket övning på piano!
Hur ser din helg ut? :)

20 kommentarer:

  1. Den ser mycket god ut och portabellosvamp gillar jag massor. Ha en fin helg, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag älskar med portabellosvamp! :)
      Ha en fin helg du med!
      Kram!

      Radera
  2. Ser jättegott ut och vilka ljuvliga bilder. Hoppas det går bra med spelandet i helgen <3 kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack vännen!
      Ja, det blir bra med spelandet nu i helgen, då övar jag bara själv... :)
      Kram kram <3

      Radera
  3. Herregud så innovativt! Hur får du till allt?

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi, man blir det när man en super känslig mage! :)
      Kram kram

      Radera
  4. Vilken spännande maträtt!
    Ha en trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack!
      Ha en trevlig helg du med!
      Kram

      Radera
  5. Oj va gott!
    Perfekt till en buffe misstänker jag, måste spara!!
    Helgen.....ja här blir det jobb både lör o söndag 7-16....
    Kraaam <3<3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, kan bli jättegott till buffe! :)
      Hoppas du hinner vila dig mellan dina arbetsdagar! <3 <3 <3
      Kram kram
      //Lana

      Radera
  6. Vilka spännande helger du har framför dig! Kakan verkar spännande. Måste undersöka var man kan få tag på svampen här i Skellefteå. Ha en fin lördag! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir jätteroligt att spela mycket piano! :)
      Kolla på ica, måste säkert finnas! :)
      Ha en fin lördag du med!
      Kram! :)

      Radera
  7. Tack snälla <3 Hoppas du har en fin helg! kramar i massor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du med får en fortsatt fin helg!
      Kramar till dig också! :)

      Radera
  8. Jag önskar att jag hade din fantasi Lana! Låter fantastiskt gott!
    Ha en riktigt skön kväll!
    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får gärna låna min fantasi från min blogg Anna! :)
      Kram <3

      Radera
  9. Toppenbra för mig som äter mycket vegetarisk mat! Och mums med mycket god ost i :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den här maträtten passar ju dig bra! :)

      Radera
  10. Spännande, och jag måste verkligen testa portabello! Ha en fin kväll!!! :) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Mycket gott! :)
      kram kram

      Radera