fredag 19 april 2013
Zuchinni- och portabellokaka, gluten- och mejerifri :)
En mycket god maträtt, som den är, om man äter vegetariskt eller som tillbehör till fisk- eller kötträtt! :)
Jag utgick från ett recept ur en Köksalmancka 2004 men anpassade receptet till mejerifritt.
Här är recept på Zuchinni- och portabellokaka, gluten- och mejerifri:
Du behöver:
1 zuchinni
4-5 portabellosavamp
6 ägg
3 dl riven parmesanost
den stelna kokosmassan från två kokosburkar (jag tog Kung Markattas märke). För att få den här stelna kokosmassan ska burken stå i kylen 1 dag. Sedan är det bara hälla bort vatten.
3 dl majonnäs (hemmagjord)
1 msk hackad chili
salt peppar
jag använde också en italiensk krydda som består av: frystorkade champinjonbitar, persilja, basilika, schalottenlök, vitlök,rosmarin och timjan
Så här gör du:
1. Riv zuchinni grovt och krama ur all vätska.
2. Skär svamp i små bitar och stek de i smör/olja.
3. Bland zuchinni med svamp. Tillsätt kryddor och riven parmesan.
4. Vispa ihop kokosmjölkmassan, ägg och majonnäs.
5. Blanda ner den i grönsaks- och oströran. Bland väl.
6. Häll ut grönsaks- och svampmassan i en välsmord rund form med löstagbara kanter.
7. Grädda kakan i ugnen, 175 grader, ca 60 minuter.
8. Låt kakan vila innan du lossar kanterna. Gör det försiktigt med en vass plastkniv t ex.
Den här kakan är god lika kall som varm! :)
Denna helg blir det att ladda inför två kommande helger med två stora konserter! En med vår lokala symfoniorkester och en med min vän, operasångerska, då vi ska göra en försommar konsert i Högbo kyrka i min stad Sandviken. Så förutom vila blir det mycket övning på piano!
Hur ser din helg ut? :)
Etiketter:
LCHF,
LCHF grönsaker/sallader,
LCHF mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den ser mycket god ut och portabellosvamp gillar jag massor. Ha en fin helg, kram!
SvaraRaderaJa, jag älskar med portabellosvamp! :)
RaderaHa en fin helg du med!
Kram!
Ser jättegott ut och vilka ljuvliga bilder. Hoppas det går bra med spelandet i helgen <3 kramar
SvaraRaderaTack tack vännen!
RaderaJa, det blir bra med spelandet nu i helgen, då övar jag bara själv... :)
Kram kram <3
Herregud så innovativt! Hur får du till allt?
SvaraRaderaKram kram
Hi, hi, man blir det när man en super känslig mage! :)
RaderaKram kram
Vilken spännande maträtt!
SvaraRaderaHa en trevlig helg!
Kram
Tack tack!
RaderaHa en trevlig helg du med!
Kram
Oj va gott!
SvaraRaderaPerfekt till en buffe misstänker jag, måste spara!!
Helgen.....ja här blir det jobb både lör o söndag 7-16....
Kraaam <3<3<3
Ja, verkligen, kan bli jättegott till buffe! :)
RaderaHoppas du hinner vila dig mellan dina arbetsdagar! <3 <3 <3
Kram kram
//Lana
Vilka spännande helger du har framför dig! Kakan verkar spännande. Måste undersöka var man kan få tag på svampen här i Skellefteå. Ha en fin lördag! Kram!
SvaraRaderaJa, det blir jätteroligt att spela mycket piano! :)
RaderaKolla på ica, måste säkert finnas! :)
Ha en fin lördag du med!
Kram! :)
Tack snälla <3 Hoppas du har en fin helg! kramar i massor
SvaraRaderaHoppas du med får en fortsatt fin helg!
RaderaKramar till dig också! :)
Jag önskar att jag hade din fantasi Lana! Låter fantastiskt gott!
SvaraRaderaHa en riktigt skön kväll!
Kram <3
Du får gärna låna min fantasi från min blogg Anna! :)
RaderaKram <3
Toppenbra för mig som äter mycket vegetarisk mat! Och mums med mycket god ost i :)
SvaraRaderaJa, den här maträtten passar ju dig bra! :)
RaderaSpännande, och jag måste verkligen testa portabello! Ha en fin kväll!!! :) kram
SvaraRaderaJa, gör det! Mycket gott! :)
Raderakram kram