måndag 13 augusti 2012

Vill du ha en macka? :)

En glutenfri- och mejerifri, så klart! :) Och minimalt med kollisar! Japp! Varsågod! Det här brödet är jättegott! Receptet har jag hittat i den här bloggen men som vanligt ändrat lite efter min smak.
I brödet använder man kokosmjölk och kokosflingor... men blir inte skeptisk/rädd för det om du inte gillar kokossmak! Det smakar inte kokos! 


Här är receptet på Glutenfri- och mejerifri bröd med mininalt med kollisar:
Du behöver:
4 dl krossad linfrön
1 dl psylliumfrön
2 dl hackade valnötter (du kan ta andra nötter också)
1 dl kokosflingor (obs! ekologiska, då är det lite kolhydrater)
2 msk fiberhusk
1,2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl kokosmjölk
5 ägg
Så här gör Du:
1. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt ägg och kokosmjölk. Blanda väl till en deg.
3. Klä en avlång form med bakplåtspapper. Viktigt att du gör det, annars fastnar brödet!
4. Häll ut degen i formen och fördela den jämnt.
5. Grädda brödet i 175 grader, ca 50-60 minuter.



Det blev en brunch/lunch för mig igår med de här smaskiga mackorna! :) Även med bara bregott på var det urgott! :)


Brödet är skivat och är redo att styckfrysas för att sedan läggas i en påse, in i frysen och tas fram vid behov! :)


24 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut! Äslkar kokos, så det skulle inte ha gjort något? Är dt förresten skillnad mellan icke-ekologisk och ekologisk kokos när det gäller kolhydrater?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brödet är jättegott! :)
      Svar på din fråga: ekologiska kokosflingor innehåller 1,5 g kollisar, jag brukar köpa ICAs ekologiska, och icke-ekologiska kan ha upp till 6-8 g kollisar...

      Radera
  2. Ja, ibland vill man ha bröd, även om det inte är lika ofta som förr - då åt jag mackor, fullkornsmackor såklart, nyttigt trodde man, mest hela tiden - nu är det bra hitta i frysen om man har lite bråttom!
    Jag är lite försiktig med kokos (utom i sås!)...men det såg gott ut! Kanske borde prova, mina smaklökar är annorlunda nu!
    Kram/M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... så var det för mig innan, fullkornsmackor och knäckebröd... och så omöjligt att stanna, bara trycka i tills man spyr... usch!
      Prova brödet, det smakar inte alls kokos, eller byt ut kokosmjölk mot kesella t ex! :)
      Kram

      Radera
  3. Tycker att en brödbit till lördagsfrukosten kan vara helt underbart ljuvligt gott:) Det är dock inte ofta som jag bakar bröd, men det här ser gott ut!

    Kanske har frågan innan, men minnet är kort.......
    Vad har du för objektiv på din kamera? Är intresserad:)Är det kanske ett fast 50mm eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte jag heller... bakar sällan... men ibland är det gott att äta en "tillåten" och nyttig macka! :)
      Jag har objektiv 55 mm, den är inte fast...men jag funderar på att köpa en till so är större för att kunna ta ännu bättre närbilder! :)
      Kram

      Radera
  4. Tack, va goe du är :P
    Ja testa bubbelvattnet vettja.
    Brödet ser ju sagolikt gott ut, behöver göra ett bröd snart! ha en fin kväll!kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, brödet blev jättegott! Ska nog baka en omgång till i helgen! :)
      Kram

      Radera
  5. Mitt bröd som precis tagit slut från frysen .. Håller på med frysrensning så här är ju ett toppenalternativ då den ska fyllas igen! ;)
    Ser jättegott ut och jag älskar kokos & frön/nötter!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alltid bra att ha nyttigt bröd i frysen! :) Då är mitt bröd perfekt för dig! :)
      Kram

      Radera
  6. tack för det receptet det får jag testa att göra:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Brödet blev fantastiskt gott! :)

      Radera
  7. Perfekt! Det ser verkligen gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, brödet är otroligt gott och liknar "riktigt" bröd i konsistensen! :)

      Radera
  8. Så spännande! Mitt står i ugnen och jag längtar att så smaka!
    Jag måste få tacka dig som ger mig så massa inspiration, ffa genom att laga mejerifri mat! Jag måste ligga lågt med det, både för storleken på magen ;) och att det blir oroligt inne i magen.

    Jag har precis börjat blogga om LCHF på engelska eftersom jag bor i Australien och jag tycker dom gott kan få upp ögonen för det bästa sättet att äta. Har du lust att länka till mig om du gillar den? Jag länkar naturligtvis till dig.

    aswedishsmorgasbord.blogspot.com.au

    hejhej,
    mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, vad roligt att du blir inspirerad av min blogg och mina recept! :)
      Jag kommer så klart länka till dig i mitt inlägg och lägga dig i min lista med mina bloggar jag följer! :)
      Jag kommer att kika runt i din blogg! :)
      Kram

      Radera
  9. Svar
    1. Ja, verkligen! Och nu har jag köpt ljusa psylliumfrön, ska bli spännande att baka med de också! :)

      Radera
  10. gott!! provar alla brödrecept även om jag kommit ifrån brödätandet så är det gott ibland=)
    Jag är jättesugen på lchf-loppet, men vet inte ännu om jag får ledigt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Du kommer att gilla brödet jättemycket! :)
      Kram

      Radera
  11. Nu var det länge sen jag åt bröd. Saknar inte bröd, men det här lät gott! Ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, brödet var otroligt smaskigt! :)

      Radera
  12. Åh se här, perfekt utan mjölkprodukter :) Hade tänkt testa att byta ut kvargen i brödet jag brukar baka till kokosmjölk men jag ska nog prova det här receptet istället. Kul :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, prova! Brödet blev jättegott och smakar inte alls kokosmjölk! :)

      Radera